Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
500 g
Poziom
--

Składniki

  • 500 gramów ziaren pszenicy
  • 5 litry wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  Do miski wsypac ziarno, zalac zimna woda, zostawic na 3 dni. Zmieniac wode rano i wieczorem. Po uplywie czasu, odcedzic, wyplukac pod bierzaca woda, az bedzie czysta. Gotowac w duzym garnku na duzym ogniu do zagotowania. Jak sie zacznie gotowac, zmniejszyc gaz, gotowac przez 1,5- 2 godz. bez mieszania. Na koncu dodac szczypte soli, odcedzic. Mozna przechowywac w lodòwce max tydzien. W momencie uzywanie, zagotowac wode, na gotujaca wrzucic pszenice, gotowac przez 5 min. Odcedzic, uzywac.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

"grano cotto" gotowana pszenica

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 7, 2012 at 13:23

    Veronica, rozumiem, że to jakiś Wasz, wloski specjał.  To jest ten dodatek do Pastiery neapolitańskiej?  Powinnaś to włączyć do tamtego przepisu, bo można się pogubić nie znając takich zagranicznych specjałów.

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"