Składniki
- 500 gramów ziaren pszenicy
- 5 litry wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do miski wsypac ziarno, zalac zimna woda, zostawic na 3 dni. Zmieniac wode rano i wieczorem. Po uplywie czasu, odcedzic, wyplukac pod bierzaca woda, az bedzie czysta. Gotowac w duzym garnku na duzym ogniu do zagotowania. Jak sie zacznie gotowac, zmniejszyc gaz, gotowac przez 1,5- 2 godz. bez mieszania. Na koncu dodac szczypte soli, odcedzic. Mozna przechowywac w lodòwce max tydzien. W momencie uzywanie, zagotowac wode, na gotujaca wrzucic pszenice, gotowac przez 5 min. Odcedzic, uzywac.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Veronica, rozumiem, że to jakiś Wasz, wloski specjał. To jest ten dodatek do Pastiery neapolitańskiej? Powinnaś to włączyć do tamtego przepisu, bo można się pogubić nie znając takich zagranicznych specjałów.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Are you sure to delete this comment ?