thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 30 gramów wody
  • 5 gramów listków żelatyny
  • 50 gramów glukozy w plynie lub plynnego miodu
  • 450 gramów cukru pudru, (450-600g)
  • kolory spozywcze

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Namoczyc w miseczce zelatyne. Jak zmieknie, przelozyc razem z resztkami wody do garnuszka, dodac glukoze, rozpuscic na bardzo malym ogniu, az bedzie jak woda. Do TM wsypac cukier, zmielic. Wlaczyc na obr 3, wlewac powoli otrzymany syrop; mieszac, dopòki nie utworzy sie "kula". Przelozyc na stolnice, posypana cukrem pudrem, wyrabiac jeszcze troche recznie, do otrzymania gladkiej, miekkiej pasty do modelowania. Podzielic na czesci, dodac kolory wg gustu lub potrzeby. Mozna dekorowac tort od razu- rozwalkowac i wycinac dekoracje, lub formowac jak z plasteliny. Jesli nie uzywamy od razu, zawijamy w folie i przechowujemy w lodòwce; w momencie potrzeby- wyrabiamy do miekkosci.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasta cukrowa do dekoracji tortòw

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?