![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/nw69uhn0-44010-165304-cfcd2-8mr4m2cz/7682fe48-dbd1-42ae-9ad5-cc95bbe08e3b/main/jajka-gotowane.jpg)
Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
2min
porcja/porcje/porcji
4 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 11/17/10
zmieniono dnia: 10/10/14
Składniki
- 4 jajka
- 500 g wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę, włożyć koszyczek do gotowania, włożyć 4 jajka, założyć miarkę i gotować na parze. Gotować tak długo, jak podano poniżej/Varoma/obr. 1. Czas gotowania zalezy od tego, jaka twardość jajek chcemy uzyskać. 11 minut jajko o bardzo kremowej konsystencji (żółtko płynne, białko lekko ścięte) 12 minut jajko o kremowej konsystencji (żółtko płynne, białko ścięte) 13 minut jajko na miękko (żółtko miękkie) 14 minut dość twarde jajko 15 minut jajko na twardo
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
damis89: Varoma
Gotowałam 12 mnut wyszły jaja na twardo (mocno twardo)
W końcu wychodzą mi jajka na miękko![tmrc_emoticons.-) tmrc_emoticons.-)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Super sprawa z gotowaniem jajek w TM
Wreszcie bez zegarka w ręku ![tmrc_emoticons.8) tmrc_emoticons.8)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/steve.png)
Jajka na miękko gotuję 9 minut. Wystarcz...są wtedy takie, jak lubię.
Zazwyczaj jajka na miękko gotuję tylko dla siebie. Wkładam do koszyczka 4 jajka. Nastawiam czas gotowania na 9 minut. Po tym czasie wyjmuję 2 jajka, a pozostałe dwa dogotowuję jeszcze przez 5 minut. Za jednym użyciem urządzenia mam wtedy jajka na miękko i na twardo![tmrc_emoticons.-) tmrc_emoticons.-)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
[[wysiwyg_imageupload:2296:]]
Gotuję jajka bardzo często, szczególnie na miękko i zawsze wychodzą, może to zależy od wielkości jajek
Jajka gotowane na parze zawsze bez problemu obieram ze skorubki .Pozdrawiam ![Party Party](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/party.png)
Gotowalam 12 minut, chciałam na miekko a wyszły na twardo (wg przepisu z książki). Jajka były M takie średnie.
Przetestowałam parowanie na twardo - działa![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Are you sure to delete this comment ?