thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
1 osoba/osoby
Poziom
Łatwy

Składniki

Szybkie chili con carne

  • 180 g miesa mielonego wieprzowego
  • 1,5 tortilli
  • 25 g cebuli
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 200 g pomidorów z puszki
  • 40 g czerwonej fasoli
  • 30 g kukurydzy
  • 1 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżeczki natki pietruszki, świeżej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włóż 25g cebuli, 10g oliwy, rozdrobnij 5 s/obr. 5.
  2. Duś 2 min/120°C/obr. 1.
  3. Dodaj 180g mięsa, duś 3 min/120°C/obr. 1.
  4. Dodaj pomidory, chili, sól i pieprz. Zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałóż koszyczek, gotuj
    15 min/100°C/obr. 1.
  5. Dodaj 30g kukurydzy i 40g fasoli, przemieszaj kopystką, gotuj 5 min/100°C/obr. 1.
  6. Plastry tortilli pokrój na trójkąty i podpiecz w piekarniku.
  7. Gotowe chili con carne przełóż do miseczki, wyłóż łyżkę jogurtu i posyp natką. Podawaj z tortillą.

Porady

Tortillę możysz wymienić na 75g ryżu lub kaszy kuskus.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Szybkie chili con carne

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy