![thumbnail image 1](https://tmrcv3-pl.s3.eu-west-1.amazonaws.com/recipeimage/qgv23jp6-17544-901852-f60be-90e68rpa/b661a8c6-2797-45fc-8771-34566ecfdb19/original/a7ec9e4119e2c5da3305985285de5539.jpg)
Składniki
Szybkie chili con carne
- 180 g miesa mielonego wieprzowego
- 1,5 tortilli
- 25 g cebuli
- 10 g oliwy z oliwek
- 200 g pomidorów z puszki
- 40 g czerwonej fasoli
- 30 g kukurydzy
- 1 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżeczki natki pietruszki, świeżej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego włóż 25g cebuli, 10g oliwy, rozdrobnij 5 s/obr. 5.
Duś 2 min/120°C/obr. 1.
Dodaj 180g mięsa, duś 3 min/120°C/obr. 1.
Dodaj pomidory, chili, sól i pieprz. Zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałóż koszyczek, gotuj
15 min/100°C/obr. 1.Dodaj 30g kukurydzy i 40g fasoli, przemieszaj kopystką, gotuj 5 min/100°C/obr. 1.
Plastry tortilli pokrój na trójkąty i podpiecz w piekarniku.
Gotowe chili con carne przełóż do miseczki, wyłóż łyżkę jogurtu i posyp natką. Podawaj z tortillą.
Porady
Tortillę możysz wymienić na 75g ryżu lub kaszy kuskus.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?