thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Makaron z łososiem i brokułami

  • 1 opakowania makaron pełnoziarnisty
  • 1 porcji brokuł, świeży
  • 10 pomidory, koktajlowe
  • 70 gramy wędzony łosoś
  • 1 liście szpinak wodny, świeży , opakowanie
  • 300 gramy ser mascarpone
  • 0,5 łyżeczki sól
  • 0,25 łyżeczki pieprz, mielony

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Makaron z łosisiem i brokułami
  1. 1. Makaron gotujemy al dente według przepisu oddzielnie
    2. Do naczynia miksującego wlać wodę ok 700g. Na varomę wyłożyć brokuły gotować - 10 min/Varoma/obr. 1, pod koniec gotowania dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, na maksymalnie 1,5 minuty.
    3. Do naczynia miksującego włożyć szpinak świeży - dodać oliwę, rozdrobnić 3 sek, obr 8. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, dodać łososia, rozdrobnić 3 sek obr 5 . Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, dusić 3 min/120°C/obr. 1
    4. Dodać ser mascarpone , wymieszać 4 sek/obroty 3, ewentualnie delikatnie zamieszać kopystką do połączenia składników. Doprawić solą i pieprzem.

    Do dużej salaterki przekładamy ciepły makaron, zalewamy sosem szpinakowo brokułowym i wykładamy brokuły plus pomidorki. Delikatnie mieszamy. Smacznego

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Makaron z łososiem i brokułami

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?