thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

MAKARON DO RAMEN

  • 325 g mąka pszenna
  • 150 g woda
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczki sody oczyszczonej, pieczona 1h w 120st.

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Makaron
  1. 1.Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlewamy wodę, funkcja czajnik 60st.
    2.Wsypujemy sól oraz pieczoną sodę(wskazówka) 30sek./3,5obr.
    3.Dodajemy mąkę 3min/Ciasto"Ciasto"

    Ciasto o konsystencji grudek wyjmujemy na blat i ugniatamy dłońmi w jedną kulę.
    Zawijamy w wilgotną ściereczkę i odstawiamy na 1h w temp.pokojowej.

    Rozwałkowujemy na gr 1mm i tniemy w 15cm pasy. oprószamy mąką zwijamy w rulon i tniemy nożem w cienkie paski lub korzystamy z maszynki do makaronu.

Porady

KANSUI to woda alkaliczna uzyskuje się ją poprzez dodanie węglanu sodu. W domowych warunkach można uzyskać węglan sodu wyprażając sodę oczyszczoną w piekarniku w płaskim naczyniu. 1 godzina w 120stopniach.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

MAKARON DO RAMEN Z WODĄ KANSUI (ALKALICZNĄ)

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: