Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 20/12/11
zmieniono dnia: 20/12/11

Składniki

  • 500 g ziemniaków
  • 200 g Extra uniwersalnego koncentratu mąki bezglutenowej firmy Bezgluten
  • 15 g kaszy kukurydzianej
  • 1 jajko kurze
  • soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    • ziemniaki ugotować, wystudzić, pokroić w plastry
    • - do naczynia wsypać mąkę, ziemniaki, kaszę i rozdrobnić – 10 sek., obr. 4
    • - dodać jajko, sól i wyrabiać pomagając sobie kopystką – 30 sek., obr. Interwał
    • - z ciasta uformować 2 wałki, pokroić i wrzucać na wrzącą osoloną wodę
    • - podawać z sosami, polane masłem lub skwarkami z cebulą

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kopytka bezglutenowe

Wydrukuj:

Komentarze