thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
480 g
Poziom
Łatwy
  • TM 6
opublikowany: 12/01/24
zmieniono dnia: 12/01/24

Składniki

Wątróbkowe psie smaczki

  • 300 gramów wątróbki, (wieprzowa lub drobiowa)
  • 1 jajko
  • 50 gramów oleju, (można użyć oleju z łososia dla psów)
  • 6 łyżek skrobia ziemniaczana

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Wątróbke osuszyć i pokroić w 3cm kostke (jeśli wieprzowa) , drobiowe wrzucamy w całości do naczynia miksującego.
  2. 2. Dodać 1 jajko, 50gr oliwy i 6 łyżek skrobii ziemniaczanej
  3. 3. Ustawić czas na 20 sek. /. obroty 10 (zblendować)
  4. 4. Masę zgarnąć za pomocą kopystki ze ścianek naczynia miksującego, przełożyć do rękawa cukierniczego i następnie wyciskać małe ciasteczka na wcześniej przygotowaną blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  5. Piec partiami w temperaturze 180 stopni C ok.7-8 minut (termoobieg)

Porady

Rozgrzać wcześniej piekarnik do 180 stopni (termoobieg)

Przygotowane przysmaki można prżechowywać ok 7 dni (świeże). Ja podzieliłam na 5 porcji w woreczkach strunowych i zamroziłam

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wątróbkowe psie smaczki

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy