- TM 5
Składniki
p u d d i n g
- 150 g kaszy jaglanej
- 600 g wody
- szczypta soli
- 2 łyżki syropu z agawy
- 2 łyżki oleju kokosowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. kaszę jaglaną przepłukać kilka razy ciepłą wodą, zalać na 4 min wrzątkiem i ponownie kilka razy przepłukać pod bieżącą, ciepłą wodą. ugotować wg automatycznego przepisu na gotowanie ryżu
2. dodać syrop z agawy, zmiksować 1min/obr10
Porady
puddng natychmiast przelać do szklanek. szklanki szczelnie owinąć folią spożywczą
starać się zachować jednakową ilość w każdej ze szklanek
po ostudzeniu okolić lekko brzegi nożem bez ząbków i wyłożyć na talerze
podawać z musem z malin, z jeżyn, z truskawek, z konfiturami lub ze świeżymi owocami
przechowywać w lodówce
wartość energetyczna na porcję : około 170 kcal
koszt całego dania : około 8 zł
smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Kiedy dać te 2 łyżki oleju kokosowego? Podejrzewam, że przed miksowaniem?
witaj,
miksować należy wszystko co jest w naczyniu po ugotowaniu. jeśli jednak wychodzi za gęsty, to można dodać więcej wody, lub mleko roślinne. gęstość zależy tylko od ilości wody. proszę spróbować zwiększyć wodę o połowę, ale pudding nie stężeje wtedy do takiej konsytencji, jak na zdjęciu szybciej niż następnego dnia ...
czekam na wieści jak poszło
wiesia w
Witam,robiłam już drugi raz,ale ponownie wyszedl mi strasznie gęsty czy tak ma być?Czy miksować trzeba razem z wodą?
cieszę się bardzo
wiesia w
Pycha
witam,
proszę o wybaczenie niedopatrzenie / zapomnienie ...
najlepiej gotować na wodzie. proszę wypróbować i ocenić.
smacznego
wiesia w
a z czym to ugotować ? jakieś mleko ,woda ?
witam, syrop z agawy można zastąpić syropem klonowym, miodem, bądż zwykłym cukrem. każdorazowo taka sama ilość.
smacznego
pozdrawiam
wiesia w
czy syrop z agawy mozna czymś zastąpić?
Are you sure to delete this comment ?