thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 40min
Czas całkowity
1h 40min
porcja/porcje/porcji
17 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

2 szklanki mąki pszennej

300g twarogu półtustego

3 łyżki cukru

1\3szklanki letniego mleka

1 łyżka masła

30g drożdży

2 jajka całe

1 żułtko

DODATKOWO olej do smarzenia +cukier puder do posypania pączków

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    CIASTO NA PĄCZKI PSZEPIS BEZ TERMOMIKSÓ
  1. lekkie mleko ciepłe wymieszać z 1 łyżeczkąm cukru,pokruszonimy drożdżami i 2-3 łyżeczki mąki.pszykryć ściereczkąm roszczyn i odctawic do wyrosnięcia około10-15min.twaróg zmielić.masło lub margaryne rozmieszac i ostudzić.całe jajko i żułtko utrzeć mikserem z reszta cukru na jasnąm pijane.dalej miksować dodać stopniowo twarogó i rostopionę masło lub margarynę. mikser wyłonczyć.dadać pszeztudząnąm mąke i zaczyn.wyrobić na gładkie ciasto pszyjryc ściereczkąm i odctawić do wyrośniecia na około 1godziny! z ciasta uformój małe kulki.smaczyć na oleju rozgrzanym z obu stron!usmarzoną ponczki ułuż na papierową ścierczkę aby odciekły z tuszczu.ostudzone posyb cukrem pudrem SNACZNEGO ZYCZĘ!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

pączki serowwe

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: