Składniki
2 szklanki mąki pszennej
300g twarogu półtustego
3 łyżki cukru
1\3szklanki letniego mleka
1 łyżka masła
30g drożdży
2 jajka całe
1 żułtko
DODATKOWO olej do smarzenia +cukier puder do posypania pączków
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- lekkie mleko ciepłe wymieszać z 1 łyżeczkąm cukru,pokruszonimy drożdżami i 2-3 łyżeczki mąki.pszykryć ściereczkąm roszczyn i odctawic do wyrosnięcia około10-15min.twaróg zmielić.masło lub margaryne rozmieszac i ostudzić.całe jajko i żułtko utrzeć mikserem z reszta cukru na jasnąm pijane.dalej miksować dodać stopniowo twarogó i rostopionę masło lub margarynę. mikser wyłonczyć.dadać pszeztudząnąm mąke i zaczyn.wyrobić na gładkie ciasto pszyjryc ściereczkąm i odctawić do wyrośniecia na około 1godziny! z ciasta uformój małe kulki.smaczyć na oleju rozgrzanym z obu stron!usmarzoną ponczki ułuż na papierową ścierczkę aby odciekły z tuszczu.ostudzone posyb cukrem pudrem SNACZNEGO ZYCZĘ!
CIASTO NA PĄCZKI PSZEPIS BEZ TERMOMIKSÓ
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?