Składniki
- 28 g gorzkiej czekolady
- 3 i 1/4 szklanki cukru pudru
- 2,5 łyżki gorzkiego kakao
- 2 łyżeczki syropu kukurydzianego, (lub melasy, miodu, golden syrupu)
- 1/3 szklanki wody
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Czekoladę pokruszyć na mniejsze kawałki, rozpuścić w małym rondelku nad parą cały czas mieszając (można też w mikrofali).
Cukier
puder przesiać z kakao do dużej miski.Syrop kukurydziany i wodę wlać do "Blokada naczynia miksującego"
doprowadzić do wrzenia 100st./obr.1. dodać cukier z kakao - dalej mieszać. Dodać roztopioną
czekoladę i ekstrakt
z wanilii, ciągle mieszając, aż masa będzie gładka i lśniąca.w razie potrzeby rozluźniź glazurę kroplami gorącej wody, dobrze
miksując za każdym razem.Ozdobić pierniczki nabijając delikatanie
pierniczek od spodu na wykałaczkę, następnie maczać w glazurze.Glazura
dość szybko krzepnie, można ją trzymać w naczyniu z gorącą wodą w
czasie nakładania na pierniczki. Gdyby zastygła całkowicie, można ją
podgrzać i dodać kilka kropel gorącej wody, wymieszać do gładkości.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?