thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 300 gramów jugurtu naturalnego
  • 350 gramów miąższu arbuza bez pestek i pokrojonego w duza kostke
  • 120 gramów cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Miazsz arbuza pokroic w duza kostke, wyjac pestki, wlozyc do woreczka i zamrozic na cala noc. Jogurt ròwniez zamrozic ( przelozyc do pojemnika plastikowego).  Przygotowanie: arbuza i jogurt wyjac 10min. przed uzywaniem.Jogurt pokroic na kawalki. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc cukier: 20sek / obr 9. Dodac pozostale 2 skladniki: 20sek / obr 7, nastepnie: 20sek / obr 4, mieszajac kopystka. Spozyc od razu.

Porady

Jesli ktos robi jogurt w domu z ziaren kefiru, moze z powodzeniem uzyc tegoz wlasnie jogurtu.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zdrowe lody-sorbet arbuzowo-jogurtowe w 1minute

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 18, 2017 at 09:32

    Witam, niezly mopmył połączyć rbuza z jogurtę lekko go zaostrzyć. zastanawiam się cy ksylitol nie będzie lepszy jednak 120 gr cukru to dużo. dzięki za przepis

  • listopada 9, 2014 at 14:40

    Przyznam, że bardzo mi smakował, najlepszy jest czas przygotowania, zresztą uwielbiam sorbety wszelkiego rodzaju Big Smile

  • sierpnia 24, 2012 at 08:35

    Świetny przepis i łatwy! Zrobię moim łakomczuchom.

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • sierpnia 16, 2012 at 17:38

    Ciesze sie, AniuBig Smile Big Smile  Szybko i zdrowotmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . I dzieki za eksperyment z miodem, przyda sie wszystkimLove Love Love  Ja z miodem nie robie duzo rzeczy, poniewaz moja còrka nie je miodutmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.( . Dodaje go, gdzie nie czuc ( pierniczki....), albo uzywamy go bezposrednio tylko ja i mòj maztmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • sierpnia 16, 2012 at 16:32
    5.0

    Pychota... i w wersji z miodem i z cukrem... ;o) ja posłodziłam jogurt i zamroziłam już słodki... ;o)  Big Smile

    ;o)

  • sierpnia 11, 2012 at 22:56
    5.0

    Właśnie wkladam arbuza do zamrażarki... jutro będę testować ;o) Big Smile

    ;o)

  • sierpnia 1, 2012 at 13:14

    Aniu, cukier brazowy owszem, miòd, nie wie, ale mysle,ze tak... Wypròbuj, nic sie przeciez nie stanie... Tak na chlopski rozum, logicznie myslac, powinno byc okBig Smile Big Smile Big Smile  Daj znac, jak wyszlo, sama jestem ciekawatmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • sierpnia 1, 2012 at 08:57
    5.0

    A można zamiast cukru dodać miodu? Big Smile

    ;o)