![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/gzvzi0me-fafcb-426578-cfcd2-dx05wl4m/e77c7a93-e329-4ab4-a305-a1726257d6c5/main/zdrowe-lody-sorbet-arbuzowo-jogurtowe-w-1minute.jpg)
- TM 31
Składniki
- 300 gramów jugurtu naturalnego
- 350 gramów miąższu arbuza bez pestek i pokrojonego w duza kostke
- 120 gramów cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Miazsz arbuza pokroic w duza kostke, wyjac pestki, wlozyc do woreczka i zamrozic na cala noc. Jogurt ròwniez zamrozic ( przelozyc do pojemnika plastikowego). Przygotowanie: arbuza i jogurt wyjac 10min. przed uzywaniem.Jogurt pokroic na kawalki. Do
"Blokada naczynia miksującego" wlozyc cukier: 20sek / obr 9. Dodac pozostale 2 skladniki: 20sek / obr 7, nastepnie: 20sek / obr 4, mieszajac kopystka. Spozyc od razu.
Porady
Jesli ktos robi jogurt w domu z ziaren kefiru, moze z powodzeniem uzyc tegoz wlasnie jogurtu.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Witam, niezly mopmył połączyć rbuza z jogurtę lekko go zaostrzyć. zastanawiam się cy ksylitol nie będzie lepszy jednak 120 gr cukru to dużo. dzięki za przepis
Przyznam, że bardzo mi smakował, najlepszy jest czas przygotowania, zresztą uwielbiam sorbety wszelkiego rodzaju![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
Świetny przepis i łatwy! Zrobię moim łakomczuchom.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Ciesze sie, Aniu
Szybko i zdrowo
. I dzieki za eksperyment z miodem, przyda sie wszystkim
Ja z miodem nie robie duzo rzeczy, poniewaz moja còrka nie je miodu
. Dodaje go, gdzie nie czuc ( pierniczki....), albo uzywamy go bezposrednio tylko ja i mòj maz
![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Pychota... i w wersji z miodem i z cukrem... ;o) ja posłodziłam jogurt i zamroziłam już słodki... ;o)![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
;o)
Właśnie wkladam arbuza do zamrażarki... jutro będę testować ;o)![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
;o)
Aniu, cukier brazowy owszem, miòd, nie wie, ale mysle,ze tak... Wypròbuj, nic sie przeciez nie stanie... Tak na chlopski rozum, logicznie myslac, powinno byc ok
Daj znac, jak wyszlo, sama jestem ciekawa
![tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/wink.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
A można zamiast cukru dodać miodu?![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
;o)