Składniki
- Ciasto:
- 100 g margaryny
- 220 g mąki pszennej
- szczypta soli
- 1 jajko
- Nadzienie:
- 100 g migdałów w platkach lub posiekanych
- 80 g cukru
- 80 g smietany 30 %
- 2 jajka
- 4-5 gruszki
- 2-3 czubate łyżeczki suchego maku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Do naczynia miksującego włozyć składniki na ciasto.Wyrobić 2min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" .Ciastem wykleic formę do tarty.Ponakłuwać ciasto widelcem,włożyc do nagrzanego piekarnika i podpiec na złoty kolor (ok.10 min.w 180 st.C).Wyjąc ciasto z piekarnika.
2.Do naczynia miksującego włożyć gruszkii na nadzienie,zmiksować 10 sek/obr.6. Dadac mak i zamieszac kopystką
3.Nadzienie wylac na podpieczone ciasto,na wierzch posypac migdaly, moga byc uprazone na patelni.Włożyć do piekarnika i piec ok .40 minut w 180 st.C
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Jadłam.Pychotka!!!!!