Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 12 gramów listków żelatyny
  • 500 gramów śmietany kremówki
  • 250 gramów mleka
  • 150 gramów cukru
  • cukier waniliowy
  • 100 gramów koniaku

" panna cotta al caffè "

  • 500 gramów śmietany kremówki
  • 250 gramów mleka
  • 150 gramów cukru
  • cukier wanilinowy
  • 12 gramów listków żelatyny
  • 40 gramów kawy rozpuszczalnej

" panna cotta alla frutta" owocowa

  • 500 gramów śmietany kremówki
  • 250 gramów mleka
  • 150 gramów cukru
  • 12 gramów listków żelatyny
  • cukier waniliowy
  • 300 gramów truskawek

" panna cotta all'uva " z winogronami

  • 500 gramów śmietany kremówki
  • 100 gramów cukru
  • 12 gramów listków żelatyny
  • 700 gramów winogron jasnych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  Namoczyc listki zelatyny w zimnej wodzie, odstawic. Do naczynia wlac smietane, mleko, cukier, cukier waniliowy: 6 min / 80° / obr 3. Dodac koniak i zelatyne: 10 sek / obr 3. Przelozyc do foremki natluszczonej olejem migdalowym. Wstawic do lodòwki na 3 godziny conajmniej.

  2.  Postepowac jak w "panna cotta", nie dodajac alkoholu. Podawac polana sosem kawowym.

  3.  Postepowac jak w " panna cotta ". Podawac z sosem truskawkowym.

  4.  Namoczyc zelatyne. Umyte winogrona zmielic: 5 sek / obr 5, przecedzic, sok odstawic na bok. Do naczynia dac smietane i cukier: 5 min / 80° / obr 3. Dodac sok z winogron i odcisnieta zelatyne: 10 sek / obr 4. Polowe przelozyc do foremki, zostawic do stezenia w lodòwce. Wyjac, ulozyc polòwki winogron ( bez pestek, przygotowane wczesniej ), zalac delikatnie druga polowa i ponownie wstawic do lodòwki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant Panna cotta

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 4, 2012 at 12:36

    A może byś podała przepis na ten sos kawowy i truskawkowy?tmrc_emoticons.)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"