Składniki
lody
- 30 g cukru
- 3 łyżki gorącego ekspresso lub kawy granulowanej
- 425 g gotowego kremu waniliowego lub wykonanego w thermomixie
- 255 g serka mascarpone
- 100 g grubo pokruszonych kakaowych ciasteczek amaretti
- 3 łyżki wina marsala, wytrawnego
- 3 łyżki gorzka czekolada do dekoracji
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Rozpuścić cukier w kawie.Serek mascarpone i krem wanilowy włożyć do "Blokada naczynia miksującego" i ucierać na gładką masę na obr.3 czas 20sek dodając posłodzona kawę przez otwór w pokrywie.
Masę przelać do foremek najlepiej silikonowych na lód i zamrażać przez ok . 4 godz .
Herbatniki skropić marsalą i również włożyć do zamrażania .Przed podaniem zamrożone lody włożyć ponownie do "Blokada naczynia miksującego" i utrzeć z kopystka na obr 6 przz 30sek.dodać zamrożone ciasteczka"Brak obrotów wstecznych" wymieszać przez 10 sek poz obr "Obroty wsteczne" 3
Lody posypać startymi wiórkami czekolady
lodów
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?