Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 20min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
VIT KLADDKAKA MED SAFFRAN OCH LINGONGRADDE-CIASTO SZAFRANOWE Z BITA SMIETANĄ I BORÓWKAMI_Szwecja
ciasto
- 0,5 g szafranu
- 50 g cukru
- 20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 90 g mąki pszennej
- szczypty sól
- 100 g masła
- 200 g białej czekolady
- 3 jajka
- bułka tarta
krem
- 300 g śmietany, 36% tłuszczu
- 4 łyżki dżemu borówkowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Nastaw piekarnik na 175 stopni (góra/dół), tortownicę o średnicy 22 cm, wysmaruj masłem i obsyp bułka tartą lub kaszą manną
- Do naczynia dodaj szafran i cukier, rozdrobnij 10s/obr.10, przesyp do miski z pozostałymi suchymi składnikami
- Do naczynia dodaj masło i czekoladę, ustaw 6min/60 stopni/obr.2
- Ustaw obr.3 i przez otwór w pokrywie dodawaj po jednym jajku, a następnie sypkie składniki, po wymieszaniu, masę przelej do formy i piecz 20-25 minut.
Ciasto po tym czasiepowinno być wypieczone, jednak środek po włożeniu patyczka powinien się lekko lepić, pozostawić w formie do ostygnięcia - Do czystego, suchego naczynia włóż motylek i wlej śmietanę, ubijaj na obr. 3 bez założonej miarki, (czas musisz kontrolować ponieważ zależy od temperatury śmietany, im krótszy termin tym szybciej się ubija), po ubiciu zmniejsz obroty do 2 i dodawaj dżem po jednej łyżce
- Pokryj schłodzone ciasto gotowym kremem, możesz posypac po wierzchu zmielonymi skórkami owoców cytrusowych (cytryna, limonka, pomarańcza, itp)
CIASTO
KREM
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze