thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Tynk Milky Way

  • 120 g cukru
  • 16 g cukru waniliowego
  • 350 g masła, Miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g mleka, W temp. Pokojowej
  • 200 g mleka w proszku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać cukier i cukier waniliowy, zmielić 10 s/obr. 10. Cukier puder zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  2. Założyć motylek. Dodać masło i mleko, ubijać 4 min/obr. 3
  3. Dodać mleko w proszku i biały barwnik (opcjonalnie), ubijać 1 min/obr. 3. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  4. Dodać kolorowy barwnik, ubijać 30 s/obr. 3. (Opcjonalnie)
  5. Odpowietrzyć krem 5 min/obr. 0.5. Tynku milky way używać bezpośrednio po przygotowaniu. Można zamrozić.

Porady

Kremu starczy na otynkowanie 2x tortu o średnicy 20 cm.

Krem można zamrozić.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tynk Milky Way

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?