Czas przygotowania
1min
Czas całkowity
1min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Truskawkowy pudding chia
- Truskawki (mrożone) - 70 g
- Erytrol - 20 g
- Napój ryżowy - 130 g
- Mleczko kokosowe - 50 g
- Nasiona chia - 20 g
- Maliny - 60 g
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego przekładamy truskawki i erytrol, miksujemy 7 s/ obr. 10. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
- Dodajemy mleko ryżowe i mleczko kokosowe, miksujemy 5 s/ obr. 6.
- Dodajemy chia, mieszamy 10 s/ obr. wsteczne 3,5.
- Przekładamy do szklanki/ słoiczka, wstawiamy do lodówki na noc. Po godzinie można zamieszać, aby nasiona chia równo rozłożytły się w słoiczku.
- Podajemy posypane malinami lub innymi owocami jagodowymi.
Porady
Wskazówka:
Pudding przygotowujemy dzień wcześniej wieczorem.
Do udekorowania puddingu możemy użyć dowolne owoce jagodowe.
Już teraz możemy zamarynować tofu potrzebne do obiadu, bedzie bardziej aromatyczne.
Czas przygotowania: 1 min + noc w lodówce
Kcal: 297 | B: 6,1 g | T: 19,9 g | W: 23,4 g
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?