![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/nl6ww9sn-35850-932876-cfcd2-hx7vfb48/53979f7f-a416-4328-b424-cb445b6b6ade/main/tort-z-arbuza-bez-pieczenia-dla-dbajacych-o-linie.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/nl6ww9sn-35850-932876-cfcd2-hx7vfb48/8426b19c-b417-4f19-a3e0-83dbab169559/main/tort-z-arbuza-bez-pieczenia-dla-dbajacych-o-linie.jpg)
![thumbnail image 3](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/nl6ww9sn-35850-932876-cfcd2-hx7vfb48/131cf713-1a6d-4b42-8dcb-7587dc79060c/main/tort-z-arbuza-bez-pieczenia-dla-dbajacych-o-linie.jpg)
- TM 31
Składniki
Arbuzową podstawę tortu
- 1 arbuz, w całości najlepiej okrągły
- 1 pomarańcza cala, obrana ze skóry i bez pestek
- 1 cytryna, obrana ze skóry i bez pestek
- 6MT wody
Krem
- 880 g serek typu właskiego, 4 kulki
- 2 czubate łyżeczki miodu
Dekoracja (można wykorzystac dowolne owoce)
- kilka winogron
- 2 brzuskwinie
- 1 kiwi
- 50 g płatków migdałowych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Z arbuza wyciąć kształt tortu. Do naczynia miksującego włożyc pomarańczę i cytrynę. Miksować 30s obr. poz 10 i przez otwór w pokrywie w czasie miksowania wlewać wodę. Umieścić wyciętą podstawę tortu w tak przygotowanym soku na okolo 30 minut. Do naczynia miksującego włożyć serek i dodać miód. Miksować przy pomocy kopystki 1 min aż do uzyskania gładkiej konsystencji kremu. W razie potrzeby wydłużyć czas ucierania. Udekowarować tort kremem i owocami według uznania i fantazji
Danie bardzo dietetyczne dla osób dbających o linię, szybkie w przygotowaniu i bez pieczenia
SMACZNEGO
Do naczynia miksującego włożyć serek i dodać miód. Miksować przy pomocy kopystki 1 min aż do uzyskania gładkiej konsystencji kremu. W razie potrzeby wydłużyć czas ucierania.
Tort
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Dziewczyny, dzieki za pomoc
Serka takiego nigdzie nie znalazlam, niestety... Jedyna nadzieja dzis po poludniu, wyskocze do Lidla.... Jesli i tam nie znajde, bede zmuszona czyms zastapic
. Do czego jest podobny smakowo???
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Super przepis, ciasto faktycznie lekkie
a teraz sezon arbuzowy w pełni ![tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/lol.png)
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Magdaleno, dzięki za zdjęcia i wyjaśnienie
trochę zamieszania z tym serkiem ale przed zrobieniem dobrze wiedzieć z czego najlepiej robić
Jeszcze raz wielkie dzięki!!!
Veronika, to jest serek "typu włoskiego" i we Włoszech może być trudno dostępny.
Robiony jest przez polskie mleczarnie. Jest słodki w smaku, zwarty a "kulki"??? Jest odciśnięty w taką kulę 220-250 gram ( w zależności od firmy) na plastykowym talerzyku i owinięty w folię. Można go kroić na cienkie plasterki i się nie kruszy
Już nie wiem co więcej można o nim napisać
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
[[wysiwyg_imageupload:48:]]
Tak wygląda ten serek. Taki dokładnie można kupic w lidlu. Co do mascarpone to nie wiem jak będzie sie z achowywał na arbuzie, czy nie splynie. Mascarpone jest tez bardzo tłusty, wiec juz nie bedzie to taki dietetyczny deser.
Gabrysiu, jak napiszesz: wloski serek pilos albo capri, znajdziesz i zdjecia. Ja znalazlam po polsku. Gorzej z odpowiednikiem wloskim:O :O . Mam na mysli 2 -3 serki, ale nie jestem pewna do konca. Bede szukac po sklepach, zobacze i w Lidlu. Cale szczescie, ze to wloski serek...
Pewnie na eksport.... Zobaczymy co wymysle, sama jestem ciekawa...
Ps. Czy jest podobny do ricotty ? Czy to jest serek owczy? Jaki jest w smaku? Jest miekki ? U na zadnych kulek nie widzialam. Pewnie ma inna forme...
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Prawdziwe cudeńko!
Właśnie kupiłam takiego arbuza mini bez pestek. Muszę to zrobić w niedzielę. Czy można użyć serka mascarpone? A może choć mogłabyś zrobić zdjęcie opakowania tego serka?![tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/wink.png)
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Nie splynie. Bardzo często uzywam takiej formy kremu do innych ciast. Bardzo dobrze przylega i jest plastyczny. Mozna przechowywać w lodówce.
Bardzo ciekawa propozycja. Musze zrobić... wygląda ślicznie. ;o) Można go przechowywać w lodówce czy trzeba od razu skonsumować? Boję się czy serek nie spłynie za szybko po arbuzie... :o)![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
;o)
Albo firmy Capri, albo w lidlu firmy Pilos. Pakowany w okrągłe opakowania. Ma niska zawartosc tłuszczu, bo tylko 13%. A do tego tani bo niecale 3 zl. Polecam go jako zamiennik zamiast białego sera dla osób które nie przepadają za twarogiem.
Are you sure to delete this comment ?