thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Arbuzową podstawę tortu

  • 1 arbuz, w całości najlepiej okrągły
  • 1 pomarańcza cala, obrana ze skóry i bez pestek
  • 1 cytryna, obrana ze skóry i bez pestek
  • 6MT wody

Krem

  • 880 g serek typu właskiego, 4 kulki
  • 2 czubate łyżeczki miodu

Dekoracja (można wykorzystac dowolne owoce)

  • kilka winogron
  • 2 brzuskwinie
  • 1 kiwi
  • 50 g płatków migdałowych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Tort
  1. Z arbuza wyciąć kształt tortu. Do naczynia miksującego włożyc pomarańczę i cytrynę. Miksować 30s obr. poz 10  i przez otwór w pokrywie w czasie miksowania wlewać wodę. Umieścić wyciętą podstawę tortu w tak przygotowanym soku na okolo 30 minut. Do naczynia miksującego włożyć serek i dodać miód. Miksować przy pomocy kopystki 1 min aż do uzyskania gładkiej konsystencji kremu. W razie potrzeby wydłużyć czas ucierania. Udekowarować tort kremem i owocami według uznania i fantazji tmrc_emoticons.) Danie bardzo dietetyczne dla osób dbających o linię, szybkie w przygotowaniu i bez pieczenia tmrc_emoticons.) SMACZNEGO

  2. Do naczynia miksującego włożyć serek i dodać miód. Miksować przy pomocy kopystki 1 min aż do uzyskania gładkiej konsystencji kremu. W razie potrzeby wydłużyć czas ucierania.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tort z arbuza bez pieczenia dla dbających o linię

Wydrukuj:

Komentarze

  • sierpnia 11, 2012 at 13:38
    5.0

    Dziewczyny, dzieki za pomoctmrc_emoticons.)  Serka takiego nigdzie nie znalazlam, niestety... Jedyna nadzieja dzis po poludniu, wyskocze do Lidla.... Jesli i tam nie znajde, bede zmuszona czyms zastapic tmrc_emoticons.( . Do czego jest podobny smakowo???

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • sierpnia 11, 2012 at 11:01
    5.0

    Super przepis, ciasto faktycznie lekkie tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D a teraz sezon arbuzowy w pełni tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • sierpnia 11, 2012 at 01:39

    Magdaleno, dzięki za zdjęcia i wyjaśnienie  tmrc_emoticons.)  trochę zamieszania z tym serkiem ale przed zrobieniem dobrze wiedzieć z czego najlepiej robić  tmrc_emoticons.) Jeszcze raz wielkie dzięki!!!

    Veronika, to jest serek "typu włoskiego" i we Włoszech może być trudno dostępny.  tmrc_emoticons.D  Robiony jest przez polskie mleczarnie. Jest słodki w smaku, zwarty a "kulki"??? Jest odciśnięty w taką kulę 220-250 gram ( w zależności od firmy) na plastykowym talerzyku i owinięty w folię. Można go kroić na cienkie plasterki i się nie kruszy  tmrc_emoticons.)  Już nie wiem co więcej można o nim napisać  tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • sierpnia 10, 2012 at 23:51

    [[wysiwyg_imageupload:48:]]

     

     

     

     

     

     

    Tak wygląda ten serek. Taki dokładnie można kupic w lidlu. Co do mascarpone to nie wiem jak będzie sie z achowywał na arbuzie, czy nie splynie. Mascarpone jest tez bardzo tłusty, wiec juz nie bedzie to taki dietetyczny deser.

  • sierpnia 10, 2012 at 23:15
    5.0

    Gabrysiu, jak napiszesz: wloski serek pilos albo capri, znajdziesz i zdjecia. Ja znalazlam po polsku. Gorzej z odpowiednikiem wloskim:O :O . Mam na mysli 2 -3 serki, ale nie jestem pewna do konca. Bede szukac po sklepach, zobacze i w Lidlu. Cale szczescie, ze to wloski serek...  tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Pewnie na eksport....  Zobaczymy co wymysle, sama jestem ciekawa...


    Ps. Czy jest podobny do ricotty ? Czy to jest serek owczy? Jaki jest w smaku? Jest miekki ? U na zadnych kulek nie widzialam. Pewnie ma inna forme...

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • sierpnia 10, 2012 at 22:09
    5.0

    Prawdziwe cudeńko! Big Smile Właśnie kupiłam takiego arbuza mini bez pestek. Muszę to zrobić w niedzielę. Czy można użyć serka mascarpone? A może choć mogłabyś zrobić zdjęcie opakowania tego serka?tmrc_emoticons.;)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • sierpnia 10, 2012 at 22:04
    5.0

    tmrc_emoticons.)Elu masz rację Biedronkę pomyliłam z POLO tmrc_emoticons.) Magdaleno dziękuję za wyjaśnienie Cooking 6

  • sierpnia 10, 2012 at 19:32

    Nie splynie. Bardzo często uzywam takiej formy kremu do innych ciast. Bardzo dobrze przylega i jest plastyczny. Mozna przechowywać w lodówce.

  • sierpnia 10, 2012 at 18:55
    5.0

    Bardzo ciekawa propozycja. Musze zrobić... wygląda ślicznie. ;o) Można go przechowywać w lodówce czy trzeba od razu skonsumować? Boję się czy serek nie spłynie za szybko po arbuzie... :o) Big Smile

    ;o)

  • sierpnia 10, 2012 at 17:39

    Albo firmy Capri, albo w lidlu firmy Pilos. Pakowany w okrągłe opakowania. Ma niska zawartosc tłuszczu, bo tylko 13%. A do tego tani bo niecale 3 zl. Polecam go jako zamiennik zamiast białego sera dla osób które nie przepadają za twarogiem.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY