- TM 31
Składniki
- 90 gramów masła
- 200 gramów herbatników
- 150 gramów Czekolady gorzkiej
- 150 gramów Czekolady mlecznej
- 150 gramów czekolady białej
- 175 gramów cukru
- 1 litra śmietany 30%
- 0,5 litra mleka
- 3 torebki żelatyny w proszku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wkladamy ciastka do"Blokada naczynia miksującego" i rozdrabniamy poz turbo kilka sekund,dodajemy maslo i poz.8 kilka sekund. Wykladamy to blszke do ciasta i formujemy spod ciasta. Wymieszac smietane z mlekiem w oddzielnym naczyniu. Do"Blokada naczynia miksującego" dodajemy 1/2 l tej mieszanki,150 gr.czekolady gorzkiej,100 gr.cukru,1 torebke zelatyny w proszku 7 min./90stopni/poz.5.Wylewamy na spod przygotowany z ciastek i masla,schladzamy. Przygotowujemy kolejna warstwe z czekolady mlecznej i 50 gr. cukru w ten sam sposob,tyle ze wylewajac podstawiamy lyzke stolowa aby nie lalo sie bezposrednio na poprzednia warstwe.Schladzamy. Myjemy dobrze "Blokada naczynia miksującego" Przygotowujemy warstwe z czekolady bialej i 25 gr. cukru w ten sam sposob co poprzednie warstwy. Odstawic do lodowki do nastepnego dnia.Dekorujemy wedlug uznania przed podaniem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
nataliamaria: powinno być napisane, że mleko ze śmietaną podzielić na 3 równe części.
Przepis dramat. Może i pomysł spoko ale ta ilość żelatyny sprawia ze deser jest do wyrzucenia.
Pyszny deser!!!!!!!!!
Witam, mam pytanie.Nie widzę,jak podzielić drugą polowę mleka ze śmietaną.Czy dać po połowie do tych dwóch warstw?
wydaje mi sie ze warstwy mi sie przemieszaly okaze sie jutro jak pokroje....jak to sie bedzie mialo do smaku?..... jednak wyszlo! smak oblędny !!!!
Po 2 łyżeczki żelatyny max do każdej warstwy!!!!!
Z tą żelatyną to duuuuża przesada
Rewelacja ! Cukier zmniejszyłam o połowę do białej warstwy nie dodawałam a żelatyny oczywiście po 2 łyżeczki. Już mam zamówienie na ten deser na kolejną imprezę
Dodam że najlepsze herbatniki do robienia spodu to digestive- ostatnio pojawiły się w almie
wyglada rewelacyjnie
Jaka średnica tortownicy będzie najlepsza żeby torcik był odpowiednio wysoki ?