thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

250 g serka mascarpone

  • 2 białka
  • 3 płaskie łyżki kakao gorzkiego
  • 40 gramów cukru
  • 1 szklanka zaparzonej kawy
  • 3 żółtka kurze
  • 1 opakowania biszkoptów okrągłych
  • 2 łyżki likieru Amaretto lub rumu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Masa
  1. 1. Zaparzyć mocną kawę i ostudzić, dodać amaretto lub rum

    2. Zmiksować żółtka z cukrem 3 min/obr.4 z motylkiem

    3. Dodać do utartych żółtek serek mascarpone, zmiksować 2 min/obroty 4

    4. Przełożyć masę do innego naczynia.

    5. Ubić pianę z białek 4 minuty/obroty 4 z motylkiem

    6. Dodać pianę do masy i delikatnie wymieszać łyżką

    7. Ułożyć w płaskim naczyniu biszkopty nasączone kawą, warstwa masy, ponownie biszkopty, masa (i tak na zmianę) , zakończyć warstwą masy

    8. Całość posypać kakao i wstaw ićdo lodówki na 4 godziny

     

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tiramisu

Wydrukuj:

Komentarze