- TM 31
Składniki
250 g serka mascarpone
- 2 białka
- 3 płaskie łyżki kakao gorzkiego
- 40 gramów cukru
- 1 szklanka zaparzonej kawy
- 3 żółtka kurze
- 1 opakowania biszkoptów okrągłych
- 2 łyżki likieru Amaretto lub rumu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Zaparzyć mocną kawę i ostudzić, dodać amaretto lub rum
2. Zmiksować żółtka z cukrem 3 min/obr.4 z motylkiem
3. Dodać do utartych żółtek serek mascarpone, zmiksować 2 min/obroty 4
4. Przełożyć masę do innego naczynia.
5. Ubić pianę z białek 4 minuty/obroty 4 z motylkiem
6. Dodać pianę do masy i delikatnie wymieszać łyżką
7. Ułożyć w płaskim naczyniu biszkopty nasączone kawą, warstwa masy, ponownie biszkopty, masa (i tak na zmianę) , zakończyć warstwą masy
8. Całość posypać kakao i wstaw ićdo lodówki na 4 godziny
Masa
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ja też zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem ....ciasto w smaku bardzo dobre jednak bardzo rzadka konsystencja
Zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem ale ciasto pozostało płynne. Moze żelatyna załatwiłaby sprawe konsyatencji ciasta. Ale w smaku bardzo dobre!
napewno spróbuję
Dorota