- TM 31
Składniki
Mus czekoladowy
- 200 g gorzkiej czekolady
- 200 g śmietany kremówki 30%
- 25 g margaryny
- 1 łyżki ulubionego likieru
ciasto
- 1 jajko
- 1 szczypty soli
- 100 g margaryny
- 170 g mąki
- 80 g cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
włóż wszystkie składniki do TM i wyrabiaj 1 min / "Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto"
następnie włóż wyrobione ciasto do lodówki
schłodzone ciasto wylep w formie do tarty o średnicy 23 cm i piecz w nagrzanym piekarniku 180 st C przez 15 min
załóż motylek po czym wlej smietanę i ubijaj 4 min 30s/ obr 3/ temp 90 st C
następnie włóż pokruszoną czekoladę i margarynę w kawałkach ucieraj przez 3 min/ obr 3
tak przygotowaną masę przelej na wystudzone ciasto
Ciasto
Mus czekoladowy
Porady
DEKORACJA:
Może być to:
1. gałka lodów, śmietankowych i wiórki czekoladowe,
2. Bita śmietana i gruszki w syropie polane czekoladą ewentualnie inne owoce np. truskawki.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Wygląda bardzo zachęcajaco i pięknie udekorowana. Dodaje do wypróbowabia,ale już nie mogę się doczekać!
Pyszna tarta. Dałam mniej cukru do ciasta. Wyszło trochę cienkie ale być może miałam większą formę. Mus czekoladowy wspaniały. Miałam czekoladę z 80% zawartością kakao więc nie było czuć bardzo słodyczy - zależy co kto lubi! Dla lubiących słodkie być może lepsza by była czekolada mleczna.
Super Pyszne ciacho
Tarta bardzo smaczna, ja osobiście myślę zrobić i udekorować malinkami, żeby przełamać słodycz