thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
55min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Mus czekoladowy

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 200 g śmietany kremówki 30%
  • 25 g margaryny
  • 1 łyżki ulubionego likieru

ciasto

  • 1 jajko
  • 1 szczypty soli
  • 100 g margaryny
  • 170 g mąki
  • 80 g cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. włóż wszystkie składniki do TM i wyrabiaj 1 min / Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"

    następnie włóż wyrobione ciasto do lodówki

  2. schłodzone ciasto wylep w formie do tarty o średnicy 23 cm i piecz w nagrzanym piekarniku 180 st C przez 15 min

  3. Mus czekoladowy
  4. załóż motylek po czym wlej smietanę i ubijaj 4 min 30s/ obr 3/ temp 90 st C

  5. następnie włóż pokruszoną czekoladę i margarynę w kawałkach ucieraj przez 3 min/ obr 3

  6. tak przygotowaną masę przelej na wystudzone ciasto

Porady

DEKORACJA:

Może być to:

1. gałka lodów, śmietankowych i wiórki czekoladowe,

2. Bita śmietana i gruszki w syropie polane czekoladą ewentualnie inne owoce np. truskawki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tarta z musem czekoladowym

Wydrukuj:

Komentarze