thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
1h 25min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 08/05/16
zmieniono dnia: 13/05/16

Składniki

  • 10 łyżek mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 400 g mąki
  • 3 zòltka
  • 2 całe jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 200 g Miękkiego masła
  • rabarbaru obranego i pokrojonego na kawałki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 

    Przed wykonaniem ciasta rabarbar posypujemy delikatnie cukrem by puścił nam sok.

    Cukier mielimy na puder 10sek/obr. 10 

    Dodajemy miękkie masło pokrojone na kawałki i ucieramy 30sek/obr. 4

    Dodajemy jajka z żółtkami i ucieramy dalej na tej samej prędkości przez kolejne 30 sek.

    Dodajemy stopniowo, wciąż ucierając na obr. 3-4 przesianą mąkę wraz proszkiem do pieczenia, na zmianę z łyżkami mleka. 

    Ucieramy tak długo, aż całość sie połączy.

    Gotowe ciasto wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem, na wierzch układamy odsączony rabarbar, delikatnie wciskając do ciasta.

    Pieczemy 40 min. w temp. 170 stopni z termoobiegiem.

    smacznego

     

Porady

Najlepiej smakuje na ciepło posypany pudrem

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Szybkie ciasto z rabarbarem

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?