Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 12/08/16
Składniki
- 100 g wody
- 600 g gruszek, obranych i wydrążonych
- 30 g soku z cytryny
- 5 goździków
- 80 g cukru
- 20 g rumu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na sorbet, podgrzać 10 min/100ºC/obr. 1, przytrzymać ręką miarkę MT, zmiksować, zwiększając obroty 30s/obr. 5-10.
- Przelać do dużej formy (20x20 cm), odstawić do ostygnięcia, wstawić na około 12 godzin do zamrażarki.
- Zamrożone lody wyjąć na kilka minut z zamrażarki, pokroić na kawałki wielkości 4x4 cm, rozdrobnić przy pomocy kopystki 7-15 s/obr. 9, w zależności od tego, jaką chcemy uzyskać konsystencję sorbetu.
- Przełożyć do pucharków, ozdobić kawałkami świeżych gruszek.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
dodaje do wypróbowania w sezonie gruszkowym