thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 12/08/16

Składniki

  • 100 g wody
  • 600 g gruszek, obranych i wydrążonych
  • 30 g soku z cytryny
  • 5 goździków
  • 80 g cukru
  • 20 g rumu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na sorbet, podgrzać 10 min/100ºC/obr. 1, przytrzymać ręką miarkę MT, zmiksować, zwiększając obroty 30s/obr. 5-10.
    2. Przelać do dużej formy (20x20 cm), odstawić do ostygnięcia, wstawić na około 12 godzin do zamrażarki.
    3. Zamrożone lody wyjąć na kilka minut z zamrażarki, pokroić na kawałki wielkości 4x4 cm, rozdrobnić przy pomocy kopystki 7-15 s/obr. 9, w zależności od tego, jaką chcemy uzyskać konsystencję sorbetu.
    4. Przełożyć do pucharków, ozdobić kawałkami świeżych gruszek.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sorbet gruszkowy

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: