Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
8
porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 10/06/14
Składniki
- 200 g soku z cytryny
- 250 g wody, zimnej
- 350 g cukru
- 400 g wody
- 1 białko
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać cukier, gotować5 min/100°C/obr. 3.
- Dodać zimną wodę i sok z cytryny, wymieszać 3s/obr.3.
- Dodać białko, wymieszać 3s/obr.4. Przelać masę do formy do zamrażania do wysokości maks. 4 cm (np. aluminiowej, silikonowej) i przykryć folią spożywczą. Przed zamrożeniem pozostawić do całkowitego ostygnięcia, na co najmniej 8 godzin.
- Pokroić zamrożoną mieszankę na kawałki (około 4 x 4 cm), włożyć do naczynia miksującego, wymieszać 30s/obr.9, następnie ubijać 30s/obr.4 przy pomocy kopystki. Podawać w pucharkach, bezpośrednio po przygotowaniu.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Pyszny sorbet, najlepszy jaki jadłam.
Mogę go porównać do sorbetu cytrynowego schollera. Rewelacja!
Pyszny sorbet, najlepszy jaki jadłam.
Mogę go porównać do sorbetu cytrynowego schollera. Rewelacja!
zrobiłam i nawet dobry ale myśl że jest tam TYLE cukru spowodowała że już nie chcę do niego wracać
Super przepis oby tylko lato było
Bardzo ciekawy sorbet
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Uwielbiam sorbety. Ten będzie na pewno robiony.
Joan51
Are you sure to delete this comment ?