Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 01/06/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 1 galaretka brzoskwiniowa, do sera
  • woda, gorąca
  • 100 g cukru
  • 60 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 1 opakowanie galaretki wiśniowej (na wierzch)
  • 500 g twarogu, pokrojonego na kawałki
  • 1 opakowanie biszkoptów lub herbatników
  • brzoskwinie z puszki truskawki, banany lub maliny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.  Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w połowie ilości podanej na opakowaniu gorącej wody, odstawić do wystygnięcia, aż galaretka zacznie delikatnie tężeć.

    2.  Do naczynia miksującego włożyć cukier, zemleć 15 s/obr. 10. Przełożyć do innego naczynia.

    3.  Do naczynia miksującgo włożyć masło, roztopić 3 min/60°C/obr. 1, odstawić do wystygnięcia.Galaretkę wiśniową rozpuścić w 3/4 ilości gorącej wody podanej na opakowaniu, odstawić do wystygnięcia.

    4.  Do naczynia miksującego z wystudzonym masłem włożyć biały ser, dodać cukier, ucierać 2 min 30 s/obr. 6 przy pomocy kopystki, na ok. 1 min. przed końcem ucierania przez otwór w pokrywie wlać powoli ostudzoną, tężejącą galaretkę brzoskwiniową, nastęnie nałożyć miarkę, aby zapobiec pryskaniu zawartości naczynia miksującego.

    5.  Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami, a na nie wylać masę serową. Gdy masa stężeje, ułożyć na niej kawałki owoców i zalać całość tężejącą galaretką wiśniową. Wstawić do lodówki na kilka godzin.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernik na zimno z galaretką i owocami z Radości gotowania

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?