thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
1h 15min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Sernik na czekoladowym spodzie (Brownie based cheesecake)

  • 115 gramów Masla
  • 115 gramów gorzkiej czekolady
  • 200 gramów bialego drobnego cukru
  • 2 jajka
  • 60 gramów mleka
  • 115 gramów mąki pszennej

Masa serowa

  • 500 gramów serka do smarowania typu Philadelphia
  • 125 gramów cukru
  • 3 jajka
  • 1 lyzeczka ekstraktu z wanilii
  • 115 gramów jogurtu naturalnego

Dekoracja

  • gorzka roztopiona czekolada
  • truskawki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Nagrzej piekarnik do do 180*C
    Spod czekoladowy
  1. *Wlozyc czekolade i maslo do naczynia miksujacego
    * zalozyc miarke na pokywe
    * nastawic na 3min / 50*C / obr 1
    *do naczynia miksujacego wspyac cukier
    *nalozyc miarke na pokrywe
    *nastawic na 10sek / obr 2
    *dodac jajka i mleko
    *nalozyc miarke na pokrywe
    *nastwic na 10sek / obr 3
    *dodac make
    *nalozyc miarke na pokrywe
    *ustwaic 10sek / obr 5
    *ciasto przelozyc do okraglej (srednica 24 cm) formy wylozonej papierem do pieczenia
    *piec w piekarniku przez 25 min
  2. Umyc naczynie miksujace
    Czesc serowa
  3. *do suchego naczynia miksujacego dodajemy:
    ser
    cukier
    jajka
    ekstrakt wanilii
    *nalozyc miarke na pokrywe
    *nastawiamy na 10 sek / obr 5
    *dodac jogurt naturalny
    *nalozyc pokrywe na pokrywe
    *nastawic na 5sek / obr 3
  4. Wyjac podpieczony spod czekoladowy z piekarnika
    Zmniejszyc temperaure do 160*C
    Wylac serowa mase na czekoladowy spod
    Piec przez 40-45min
    Po upieczeniu wystudzic, ulozyc na wierzchu truskawki i polac roztopiona gorzka czekolada

Porady

Swietnie smakuje tez z malinami tmrc_emoticons.)



Tortownica 22 lub 24cm bedzie najlepsza

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernik na czekoladowym spodzie (Brownie based cheesecake)

Wydrukuj:

Komentarze