- TM 31
Składniki
- spód :
- 200 g herbatników, petit-beurre /2 op/
- 50 g Czekolady mlecznej, 70 g miękkiego masła
- masa serowa:
- 750 g ser, ka typu włoskiego "capri"
- 250 g cukru, 3 jajka ,2,5 MT śmietanki30-36% 1 cukier wanilinowy
- 3 łyżkimaki ziemniaczanej 600-700 g śliwek/przekrojonych na połówki/
- migdałowa posypka:
- 100 gmigdałów ,70 g cukru brązowego 50 g masła
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki spodu rozdrabniamy w "Blokada naczynia miksującego" do konsystencji piasku obr .6 czas 7sek przy pomocy kopystki.Foremkę o wym. 23-28cm wyścielamy papierem do pieczenia .Powstałą masą równomiernie wykładamy dno formy.Przygotowujemy kruszonkę: wszystkie składniki w podanej kolejności wrzucamy do "Blokada naczynia miksującego" kruszymy 8 sek obr. 7 i przkładamy do miseczki. Wszystkie składniki na masę serową miksujemy na gładki krem 50sek obr 8-9. Wylewamyv na spód z ciastek. Na wierzchu układamy połówki śliwek przecięciem do góry, posypujemy kruszonką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika170-180 stopni i pieczemy 45-50min. Aby sernik się zbytnio nie przpiekł przykrywamy folią aluminiową. Jest gotowy, gdy równomiernie zetnie się na całej powierzchni. Po wyjęciu z piekarnika natychmiast ostrym nożem okrawamy wokół brzegu całego obwodu foremki by równomiernie opadł (na całej powierzmi będzie wówczs jednakowo równy). Studzimy najlepiej wkładając do lodówki na cała noc.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Pyszny sernik, przetestowałam
Bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu