thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
8h 30min
Czas całkowity
8h 35min
porcja/porcje/porcji
8 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
  • TM 31
przez ulka01
opublikowany: 01/27/16
zmieniono dnia: 01/27/16

Składniki

Syrop

  • 300 g cukru
  • 200 g Suszonych śliwek, bez pestek
  • 200 g wody

Pudding

  • 1 szczypty soli
  • 100 g skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 200 g śmietany 30%
  • 800 g mleka
  • 400 g słodzonego mleka skondensowanego
  • 200 g mleczka kokosowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Pudding
  1. 1. Nałożyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na pudding, wymieszać 10s/obr. 3, następnie gotować 14min/90C/obr. 2

    2. Masę przelać do nasmarowanej tłuszczem lub silokonowej formy w kształcie korony, wstawić do lodówki na minimum 8 godzin.

     

     

  2. Syrop
  3. 3. Założyć motylek. do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na syrop, gotować 15 min/100C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1. Przełożyć do innego naczynia i odstawić do ostygnięca w temperaturze pokojowej.

    4. Po minimum 8 godzinach przełożyć pudding z formy na talerz i polać syropem.

     

Porady

Można podawać z syropem zrobionym z innych owoców.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pudding z mleczka kokosowego

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?