![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/dlcy5knp-44010-692481-cfcd2-qbdy84hs/0deed443-c2b9-4d03-b4c9-462c2f6a71e8/main/pianki.jpg)
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
10
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 05/08/15
Składniki
- 2 białka
- 3 łyżeczki żelatyny
- 300 g cukru
- 100 g wody
- 25 g mąki ziemniaczanej
- 30 g cukru pudru
- 1 łyżeczka oleju
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- W miseczce wymieszać cukier puder z mąką ziemniaczaną.
- Do naczynia miksującego wlać wodę, wsypać cukier i żelatynę, gotować 6 min/100ºC/obr. 2.
- Przelać do innego naczynia, lekko ostudzić.
- Na noże w czystym i chłodnym naczyniu miksującym założyć motylek.
- Wlać białka, ubić na sztywną pianę 3 min/obr. 3, następnie ubijać, powoli dolewając przez otwór w pokrywie mieszankę żelatyny i cukru7 min/obr. 3.
- Prostokątne naczynie (20x20 cm) wysmarować olejem i posypać mąką z cukrem pudrem.
- Do tak przygotowanego naczynia przelać masę, odstawić do zastygnięcia.
- Zastygniętą masę pokroić natłuszczonym nożem na dowolne kształty.
- Otrzymane pianki można obtoczyćw pozostałym cukrze.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
wypróbuje dla dzieciaków,one ocenią czy smaczne
Wyszło przepysznie! Zamiast białego cukru dodałam 150g miodu i 150g cukru trzcinowego. Pianki są ciemniejsze i mają pyszny posmak miodu
Mega!![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
mi nie wyszla
bardzo dobra
, musze trochę popracować nad konsystencją, bo wyszła lekko zbyt płynna
ale praktyka czyni mistrza ![tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/wink.png)