thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
2h 0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 100 g rodzynek
  • 1000 g jabłek
  • 1,5 kostki masła
  • 4 jaja kurze
  • 360 g wody
  • 1000 g mąki przennej typ.450
  • 15 g cynamon
  • 15 g cukru brązowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    PIERÓG TATARSKI-NA SŁODKO Z JABŁKAMI
  1. Mąkę przesiać umieścić w naczyniu dodać jaja,sól dolac troszkę wody. Włączyć 4-6 min -(wody może być ciu mniej lub więcej zależy od rodzaju mąki)

    Ciasto ma być miękkie jak na makaron.

     

    Dzielimy na 4 kawałki każdy cieniutko rozwałkować.placki przykryć ściereczką żeby się nie skleiły i nie wyschły.

     

     Rospuścic masło i każdy placek posmarować masłem kłaść jeden na drugi i robi sie 4 warstwy każda oddzielona masłem

     

    jabłka-(włożyć do naczynia i rozdrobnić 15s/4obr  dodać cynamon ,rodzynki ,cukier) wszystko wymieszać.

    rozłożyć na cieście i zwijamy jak roladę i formujemy koło polewamy masłem i pieczemy w 200 stopmniach około 2 h na dół piekarnika dać naczynie z wodą tak w połowie pieczenia

     

    Studzić na kratce przykryć ściereczką-zmięknie

     

    PODAWAĆ Z BITĄ ŚMIETANĄ

     

     

  2. rozłożyć jabłka i zwijać jak roladę

  3. formować posmarować masłem

Porady

POLECAM TEŻ WERSJĘ Z MIĘSEM

//www.przepisownia.pl/dania-g%C5%82%C3%B3wne-z-mi%C4%99sa-przepisy/pir%C3%B3g-tatarski-mi%C4%99sny/498099

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

PIERÓG TATARSKI -NA SŁODKO Z JABŁKAMI

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?