thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 400 ml wody
  • 120 g masła
  • 300 g mąki
  • szczypta soli
  • 8 jaj
  • polewa śmietanowa
  • 2 łyżki śmietany
  • 1/2 szklanki cukru pudru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. wodę z masłem i solą zagotować - 5min temp.Varoma obr,1

    wsypać mąkę i ucierać - 1 min obr. poz. 3

    ostudzić, do zimnego ciasta wbić jajaka  i ucierać aż zrobi się jednolita masa - czas ok. 2 min obr. poz. 3

    Rozgrzać olej (lub smalec)

    Pergamin do pieczenia pociąć na kwadraty 8x8cm

    Ciastem napełnić szprycę do dekoracji ciast (z gwiazdką), wyciskać koła o średnicy 6 cm.

    Papier wkładać na rozgrzany tłuszcz ciastem do dołu.Gdy papier zacznie odchodzić zdjąć go.Pączki usmażyć na złoty kolor.

    Masa śmietanowa:

    śmietanę utrzeć z cukrem pudrem czas 30 sek obr. poz. 5

    Pączki posmarować masą.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

PĄCZKI WIEDEŃSKIE

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?