thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciasto

  • 20 g stopionego masła lub oleju rzepakowego
  • kilka kropli esencji waniliowej lub pomarańczowej
  • 100 g śmietany kremówki 30-36%
  • 325 g mleka
  • 2 jajka
  • 1 szczypty soli
  • 15 g cukru
  • 125 g mąki pszennej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Wykonanie:
  1. Wszystkie składniki wg podanej kolejności umieścić  w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" .

    Wymieszać 2,5 min/obroty 4.

    Wymieszane ciasto odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę.

    Nalewać cienką warstwę ciasta na patelnię i smażyć około 1 minuty. Gdy cała powierzechnia naleśnika pokryje się pęcherzykami powietrza odwrócić naleśnik i smażyć kolejne 30 - 40 sekund do zarumienienia.

    Po usmażeniu podawać z dowolnym nadzieniem.

Porady

* patelnia powinna być dobrze rozgrzana, zanim przystąpimy do smażenia* ciasto ma rzadszą konsystencję od klasycznego ciasta naleśnikowego, naleśniki trzeba delikatnie przewracać na druga stronę, aby się rozerwały.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Naleśniki śmietankowe

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: