

- TM 31
Składniki
mus
- 150 g śmietany 18%
- 100 g mleka pòltlustego
- 100 g czekolady gorzkiej min 50%
- 0,5 papryki chilii bez pestek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć papryczkę chili, rozdrobnić 2s/Obr. 8
2. Dodać czekoladę, rozdrobnić 6s/obr.8.
3. Założyć motylek
4. Dodać mleko i śmietanę, podgrzać 5 min/ 50°C/ Obr.4.
5. Przelać do pucharków, odstawić do całkowitego ostygnięcia, następnie wstawić do lodówki na minimum 12 godzin
6. Przed podaniem można ozdobić bitą śmietaną i owocami.
Porady
Świeżą papryczkę chili można zastąpić ¼ łyżeczki mielonej, ostrej papryczki. Czekolada z chi lii uznawana jest za afrodyzjak
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Przepis rewelacja, nam skamkuje więc i naszym gościom też pewnie będzie
Życze smacznego
Marlena Włodarczyk
Ciekawy przepis
Wypróbuję w niedzielne popołudnie po długim spacerze
Myślę, że z lampką wina będzie smakował wyśmienicie
Pozdrawiam i dziękuję za przepis
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/