thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
8min
Czas całkowity
8min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

mus

  • 150 g śmietany 18%
  • 100 g mleka pòltlustego
  • 100 g czekolady gorzkiej min 50%
  • 0,5 papryki chilii bez pestek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.       Do naczynia miksującego włożyć papryczkę chili, rozdrobnić 2s/Obr. 8

    2.       Dodać czekoladę, rozdrobnić 6s/obr.8.

    3.       Założyć motylek

    4.       Dodać mleko i śmietanę, podgrzać  5 min/ 50°C/ Obr.4.

    5.       Przelać do pucharków, odstawić do całkowitego ostygnięcia, następnie wstawić do lodówki na minimum 12 godzin

    6.       Przed podaniem można ozdobić bitą śmietaną i owocami.

     

Porady

Świeżą papryczkę chili można zastąpić  ¼ łyżeczki mielonej, ostrej papryczki. Czekolada z chi lii uznawana jest za afrodyzjak

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mus czekoladowy dla dwojga

Wydrukuj:

Komentarze