Składniki
- 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
- 3 galaretki owocowe, - kolory np. pomarańczowa, zielona, czerwona
- 500 ml przegotowanej gorącej wody + 500 ml przegotowanej wody do przygotowania 3 galaretki
- opakowanie biszkoptów
- owoce np. wiśnie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Dwie galaretki (zieloną i pomarańczową) rozpuścić w 250 ml gorącej wody i przestudzić.
Do naczynia wlać 250 ml mocno schłodzonego mleka skondensowanego i ubić na sztywno za pomocą motylka - obroty poz. 4, następnie powoli wlewać tężejącą galaretkę (pomarańczową) do naczynia i ubijać - czas 2 minuty, obroty poz.4.
Masę przełozyć do tortownicy wyłożonej biszkoptami i włożyć do lodówki, aby stężała.
Tak samo postąpić z drugą galaretką (zieloną) i wlać na pierwszą warstwę ptasiego mleczka. Włożyć do lodówki.
Gdy masa stężeje ułożyć na niej owoce - wiśnie lub inne, zalać trzecią galaretką (czerwoną) przygotowaną wg tradycyjnego przepisu na opakowaniu i włozyć do lodówki do stężenia.
Smacznego.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ubijałem mleczko i nie zgęstniało
Już się poprawiam do ptasiego mleczka używamy mleczka niesłodzonego
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
nie robiłam jeszcze ptasiego mleczka z tego przepisu,ale w innych zawsze używamy mleka niesłodzonego!
Mam pytanko : mleko słodzone czy nie ??? Niby drobiazg, ale jednak ważny.... Pozdrowionka !