Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 10/04/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 3 galaretki owocowe, - kolory np. pomarańczowa, zielona, czerwona
  • 500 ml przegotowanej gorącej wody + 500 ml przegotowanej wody do przygotowania 3 galaretki
  • opakowanie biszkoptów
  • owoce np. wiśnie

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Dwie galaretki (zieloną i pomarańczową) rozpuścić w 250 ml gorącej wody i przestudzić.

    Do naczynia wlać 250 ml mocno schłodzonego mleka skondensowanego i ubić na sztywno za pomocą motylka - obroty poz. 4, następnie powoli wlewać tężejącą galaretkę (pomarańczową) do naczynia i ubijać - czas 2 minuty, obroty poz.4.

    Masę przełozyć do tortownicy wyłożonej biszkoptami i włożyć do lodówki, aby stężała.

    Tak samo postąpić z drugą galaretką (zieloną) i wlać na pierwszą warstwę ptasiego mleczka. Włożyć do lodówki.

    Gdy masa stężeje ułożyć na niej owoce - wiśnie lub inne, zalać trzecią galaretką (czerwoną) przygotowaną wg tradycyjnego przepisu na opakowaniu i włozyć do lodówki do stężenia.

    Smacznego.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mleczna pianka

Wydrukuj:

Komentarze