Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
6
porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 500 g twarogu, chudego
- 50 g wody mineralnej, gazowanej
- 30 g cukru
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- 100 g wody
- 30 g żelatyny
- 200 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
- 30 g skórki otartej z pomarańczy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 30 g likieru pomarańczowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć twaróg, wodę, cukier i cukier wanilinowy, wymieszać 1 min/obr. 5.
- W innym naczyniu dokładnie rozpuścić żelatynę w 100 g ciepłej wody, dodać ją do naczynia miksującego.
- Dodać pozostałe składniki, wymieszać 1½ min/obr. 3.
- Pozostawić na dwie godziny w chłodnym miejscu.
- Do naczynia miksującego włożyć twaróg, wodę, cukier i cukier wanilinowy, wymieszać 1 min/obr. 5.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
czy ten krem nadaje się do przełożenia biszkoptu?
To ma taką konsystencję galaretki, myślałam że będzie bardziej puszyste a jest strasznie zwarte. Sam smak ok.