thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 500 g twarogu, chudego
  • 50 g wody mineralnej, gazowanej
  • 30 g cukru
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 100 g wody
  • 30 g żelatyny
  • 200 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
  • 30 g skórki otartej z pomarańczy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 30 g likieru pomarańczowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć twaróg, wodę, cukier i cukier wanilinowy, wymieszać 1 min/obr. 5.
    2. W innym naczyniu dokładnie rozpuścić żelatynę w 100 g ciepłej wody, dodać ją do naczynia miksującego.
    3. Dodać pozostałe składniki, wymieszać 1½ min/obr. 3.
    4. Pozostawić na dwie godziny w chłodnym miejscu.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Krem twarogowo-pomarańczowy

Wydrukuj:

Komentarze