thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
4min
Czas całkowity
4min
porcja/porcje/porcji
4 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 06/08/14

Składniki

  • 120 g jogurtu naturalnego
  • 50 g mleka w proszku, (opcjonalnie)
  • Jogurt kokosowy
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 1000 g mleka, o temperaturze pokojowej
  • 80 g cukru
  • 120 g jogurtu naturalnego
  • 1000 g mleka, o temperaturze pokojowej
  • Jogurt naturalny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

    1. Jogurt naturalny Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, podgrzać 4min/50ºC/obr 4. Wlać masę jogurtową do szczelnych słoików lub pojemniczków i natychmiast owinąć w koc, aby utrzymać ciepło. Owinięty kocem jogurt pozostawić na 8 do 10 godzin. Jogurt przed spożyciem przechowywać w lodówce przez 8 godzin. Jogurt kokosowy
    2. Do naczynia miksującego wsypać wiórki kokosowe, zemleć 15 s/obr. 9.
    3. Dodać 500 g mleka, wymieszać 2 min/obr. 9.
    4. Dodać 500 g mleka, cukier i jogurt naturalny, podgrzać 4min/50ºC/obr. 4. Dalej postępować zgodnie z powyższym przepisem na jogurt naturalny.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Jogurt naturalny i kokosowy

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 8, 2024 at 10:31

    The goal of my research is to determine how successful probation is in reducing juvenile delinquency.
    spacebar clicker

  • lutego 28, 2020 at 22:05

    Chyba jestem w innym wymiarze. Nic a nic nie "kumam" z tego przepisu. Przeczytałam wszystkie komentarze i .... dlaej nic nie wiem. O co chodzi?

  • sierpnia 18, 2019 at 21:00
    5.0

    Bardzo dobre jogurty, do kosowego nie dawałam cukru - i tak smakuje rewelacyjnie

  • lutego 20, 2016 at 15:57
    5.0

    Jogurcik naturalny bardzo dobry, a kokosowy jeszcze lepszy Love

    Ja trzymam w słoikach, a stał u mnie chyba z pięć dni, bo sporo go wychodzi.

    Ale chyba warto go robić samemu, biorąc pod uwagę co znajduje się w dziejszych jogurtach, polecam film na ten temat:

    https://www.youtube.com/watch?v=Ipp-bZeJfX0

  • grudnia 9, 2015 at 16:28

    Jak długo i w czym można przechowywać taki jogurt?

  • października 6, 2015 at 22:24
    5.0

    Nam najbardziej smakuje kokosowa wersja tego jogurtu. Robię z krowiego i koziego mleka. Niepasteryzowane mleko najpierw przegotowuję i studzę. Ważna jest jakość jogurtu i słoiki muszą być czyste. Polecam ten przepis.

  • marca 5, 2015 at 21:49
    5.0

    Bardzo dobry jogurttmrc_emoticons.) Można dodać owoce świeże, suszone, dżem, płatki, musli itp. Zawsze fantastycznie smakuje, idealny na szybkie śniadanie przed wyjśiem do pracy!

  • sierpnia 6, 2014 at 17:07
    5.0

    przepis jest swietny i robie go nieprzerwanie od 10 lat na różnych typach termomixa.

    Polecam zrobic naturalny bez cukru i dodawac przed podaniem dżem lub owoce sezonowe. Swietne sniadanie dla małych i dużych.

    Koncówke starego jogurtu używam jako zaczyn i takim sposobem nie kupuję jogurtu od lat.

  • maja 18, 2014 at 13:53
    5.0

    Ja robiłam wiele razy i przekonałam się, że efekt zalezy od jogurtu, który się daje. Mi najlepszy wychodzi z naturalnym danonem.

    Meg

  • sierpnia 15, 2013 at 20:17

    Robiłam dwa razy i mi nie wyszedł. Wyszło jakby lekko skiśnięte mlekotmrc_emoticons.( Nie wiem dlaczego tmrc_emoticons.((