Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

40 dag płatków jaglanych

  • 40 g Płatków jaglanych
  • 300 g mleka, lub mleka kokosowego
  • 20 g wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżki MASŁA 82%

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Jaglanka Rafaello
  1. Płatki jaglane uprażyć czas 2 min/100 stopni/obr.1

    Dolać mleko, wiórki kokosowe i cukier, gotować do miękkości 20 min/100 stopni/obr.1.

    W razie potrzeby można dodać więcej mleka lub wody.

    Na koniec dodajemy miód i masło, można dosypać również trochę wiórków lub płatków migdałów. Czas 30 s/obr.6. 

    Jeśli część jaglanki zostanie można z niej ulepić kulki i obtaczać w wiórkach. Wstawić do lodówki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Jaglanka rafaello

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?