thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
8 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 100 g masła
  • 120 g cukru trzcinowego
  • 150 g mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1000 g jabłek, pokrojonych na ćwiartki, obranych i wydrążonych
  • 500 g wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć masło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon, wymieszać 8 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia.
    2. Jabłka umieścić na przystawce Varoma. Do naczynia miksującego wlać wodę,nałożyć przystawkę, gotować na parze 15 min/Varoma/obr. 1.
    3. Rozgrzać piekarnik do temperatury180ºC.
    4. Jabłka wyłożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego (15x20 cm), posypać kruszonką, piec 35-40 min.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Jabłka z kruszonką

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: