thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 26/09/15

Składniki

  • 600 g jabłek, wydrążonych, pokrojonych na ćwiartki
  • Masa jabłkowa
  • 1 szczypta soli
  • 150 g mąki
  • 80 g cukru
  • 100 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa porcja
  • Kruszonka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 40 g cukru
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

    1. Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C.
    2. Kruszonka Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na kruszonkę, rozdrobnić 10 s/obr. 6. Przełożyć do innego naczynia.
    3. Masa jabłkowa Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na masę jabłkową, rozdrobnić 2s/obr.4, podgrzać 5min/100°C/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1. Wyłożyć nadzienie do posmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
    4. Masę jabłkową posypać kruszonką, piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180°C przez około 25 - 30 minut (dopóki kruszonka nie nabierze złocisto-brązowego koloru). Podawać na ciepło.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Jabłka z kruszonką

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: