thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30h 0min
Czas całkowity
30h 0min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

LODY

  • 100 g ziarna sezamu, czarnego
  • 500 g śmietana, min. 30% tłuszczu
  • 1 puszki mleko skondensowane, słodzone
  • 1 łyżeczki ekstrakt z wanilii
  • 0,5 łyżeczki soli, drobnej
  • 6 kapsułek węgla aktywnego, (apteka)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    JAPOŃSKIE LODY SEZAMOWE
  1. Sezam prażymy 9min/Varoma/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" obr.1

    Rozdrabniamy prażony sezam 20s/obr. 8 (stopniowo zwiększając obroty)

    Wrzucamy do naczynia miksującego zimne mleko skondensowane, sól, ekstrakt z wanilii i węgiel aktywny (dla koloru). Mieszamy składniki 40s/obr. 6

    Ubijamy śmietankę motylek obr. 4. Czasu nie podaje bo zależy od śmietany.

    Powstałą ciemną masę łączymy mieszając z ubitą śmietanką.

    Lody przelewamy do keksówkI.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

JAPOŃSKIE LODY SEZAMOWE

Wydrukuj:

Komentarze