Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
6
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- kawałek imbiru, świeżego (1-2 cm), obranego, pokrojonego w cienkie plasterki
- 0,5 papryczki chili, bez nasion, pokrojonej na kawałki
- 1250 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki
- 45 g soku z cytryny
- 0,25 łyżeczki cynamonu
- 80 g cukru, lub innego środka słodzącego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć imbir i papryczkę chili, rozdrobnić 3 s/obr. 8.
- Dodać jabłka i sok z cytryny, gotować 16 min/100°C/obr. 1.
- Dodać cynamon i cukier, wymieszać 30 s/obr. 6.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Przepyszny !!! Ja nigdy pierwsza nie sięgnełabym po ten przepis bo pikantne i owoce to dla mnie złe połączenie. Mus zrobił mój Syn i po spróbowaniu łyżeczki stwierdziłam że jest rewelacyjny.
Pychota!
Wesja bez przypraw świetnie nadaje się jako mus jabłkowy dla maluchów
rwewlacja na pewno będę wracać do tego przepisu
smacznie, egzotycznie i pikantnie
Bardzo dobry. Szczególnie na gorąco.
Mus super-jednal warto zaznaczyć, że jest pikantny
Pozdrawiam
Dołożone do wypróbowania
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Zrobiłam i jest rewelacyjny! Bardzo aksamitny, muślinowy ,delikatny i niebo w buzi. Polecam