Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
6 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

  • 1 pomarańcza cala
  • 150 gramów Czekolady gorzkiej
  • 150 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 100 gramów cukru
  • 3 jajka kurze
  • 40 gramów mąki
  • szczypta soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Zmielic skòrke pomaranczowa: 10sek / obr 8, odlozyc na bok. Do naczynia wlozyc czekolade: 5sek / obr 7. Dodac maslo, cukier, gotowac: 6min / 60° / obr 3. Wystudzic kompletnie. Dodac jajka, make, sòl i skòrke: 30sek / obr 4. Foremki natluscic i obsypac maka. Wypelniac do 3/4 otrzymana masa. Wlozyc do zamrazalnika na najmniej 90min. Piec w nagrzanym piekarniku przez 15min / 220°. Podawac od razu: odwracac foremki "do gòry nogami" , bezposrednio na talerzyki deserowe- ze srodka bedzie powoli wyplywac plynne "serce" czekolady. Dekorowac plasterkami pomaranczy ( swiezymi albo w karmelu).

Porady

Radze przygotowac te niebianskie deserki wczesniej. Przechowuje sie je w zamrazalniku. Zawsze sa "pod reka", jak sie zjawiaja niezapowiedziani goscietmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Czekoladowe serce z pomarancza

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?