thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 300 gramów ciasteczek digestive albo innych zwyklych
  • 150 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 200 gramów serka kremowego
  • 70 gramów cukru
  • 300 gramów śmietany kremówki
  • 5 liści zelatyny (12g)

Dekoracja

  • 2 kiwi
  • 1/2 cytryny, sok
  • 20 gramów cukru
  • 2 liście żelatyny
  • kiwi w plasterkach, ile trzeba

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Do naczynia wlozyc polamane ciastka: 10sek / obr 7 ( + Turbo, jesli trzeba). Dodac margaryne: 3min / 80° / obr 3. Wylozyc do foremki, wylozonej papierem; dobrze docisnac do spodu. Wstawic do lodòwki. Krem: w czystym naczyniu zmielic cukier: 10sek / obr 8, odlozyc na bok. Zalozyc motylek, ubic 250g smietany: 2min / obr 3-4, odlozyc na bok ( do lodòwki). Do naczynia wlac pozostale 50g smietany: 4min / 80° / obr 2, dodac namoczona i odcisnieta zelatyne: 1min / obr 2. Zostawic w naczyniu do ostygniecia. Dodac serek i cukier puder: 1min / obr 3. Dodac ubita smietane: 1-2min / obr 2. Wylozyc krem na ciasto, wlozyc do lodòwki.

  2. Dekoracja: wlozyc do czystego naczynia 2 kiwi, obrane i pokrojone na kawalki: 10sek / obr 7. Dodac sok z cytryny i cukier: 7min / 80° / obr 3. Dodac namoczone i odcisniete listki zelatyny: 1min / 80° / obr 3. Zostawic do kompletnego ostygniecia. Zimnym "sosem" udekorowac deser. Wstawic do lodòwki. Jak troche "zziebnieje", udekorowac plasterkami kiwi, sosem czekoladowym, karmelowym... itd., co kto lubi.

Porady

Zostawic na cala noc w lodòwce, zeby sie dobrze "zeszlo".

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Cheesecake z kiwi

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 9, 2016 at 14:52
    5.0

      tmrc_emoticons.) Veroniko podziwiam twój zapał i talent na tak wspaniałe smakołyki Party Na jutro robię Twoje CIACHO tmrc_emoticons.) Pozdrawiam Love

  • maja 26, 2012 at 20:11

    Dzieki GrazynkoBig Smile Big Smile ... Ja po prostu kocham slodyczetmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  ... dlatego je robie na okraglo... Wszyscy w domu uwielbiamy slodkoscitmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p . Ot, caly sekrettmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • maja 26, 2012 at 20:07

    SwietnieBig Smile Big Smile . Zalezy od smietany, zawsze trzeba sprawdzac, niestety, nie ma reguly... Ja czasem mam w 1min, czasem w 1,5min, a czasem w 45sek.   Magi, smieja sie z ciebie...tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Powyzszy komentarzBig Smile Big Smile ... Fakt, ze zamiast sek , napisalas min. I ja sie posmialam, jak przeczytalam komentarz...Big Smile Big Smile Big Smile  Nie gniewasz sie, prawda???Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • maja 25, 2012 at 14:19

    Magi1 - śmietanę ubijałaś 45 minut ???  Big Smile   To musiało być ciekawe bo jak po 2 minutach zrobiło się masło to co po 45 minutach? tmrc_emoticons.;) . Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.)

  • maja 22, 2012 at 21:30
    5.0

    Ciasto zrobione. Musiałam tylko troszku zmodyfikować - bo jak ubijałam śmietanę przez 2 minuty to zrobiło mi się masło - chłopaki się cieszyli bo mieli świeże masełko na kanapki - ja ubijałam ok 45 minut na poz.3 z motylkiem i wsypalam śmietan fix. Natomiast jeżeli chodzi o żelatynę to 1 listek odpowiada 1 łyżeczce żelatyny w proszku i trzeba ją przed wlożeniem do naczynia rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody. Poza tym wszystko gra - ciacho wygląda pysznie i pysznie smakuje więc polecam wszystkim tmrc_emoticons.-) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • maja 22, 2012 at 09:40

    Oktmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Powinno wyjsc bez problemòw, ale sama jestem ciekawa wyniku. tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) . Trafilo akurat na Magi robic eksoeryment, przykro mi, ale ja nie mam zelatyny w proszku pod reka, a sklep polski, jak sie okazalo, zamkniety na amen. Musze sie wybrac specjalnie do Rzymu, do innego sklepu... Kiedy??? Nie wiem...tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • maja 21, 2012 at 21:34
    5.0

    Smakowite ciacho tmrc_emoticons.-) ale no właśnie żelatyna, poszukam w sklepach czy jest w listkach bo zawsze kupuje w proszku tmrc_emoticons.-) albo poczekam aż Magi wypróbuje i zda relacje tmrc_emoticons.-)

  • maja 21, 2012 at 16:43
    5.0

    Ciacho będę robiła jutro bo w środę mam gości, więc napewno napisze jak wyszło tmrc_emoticons.-) dziękuję za pomoc tmrc_emoticons.-)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • maja 21, 2012 at 13:22

    Rzadko kiedy uzywam zelatyny w proszku. Poszperalam teraz po necie. Wychodzi na to, ze 1 lyzeczka ( 4g), = 1 listek zelatyny (ok. 2g).  Ja nie pròbowalam, ale mysle, ze efekt bedzie ten sam, poniewaz opròcz "dawki", ktòra jest ròzna, innej ròznicy nie ma. Daj mi znac, prosze, czy wszystko poszlo jak nalezyLove Love Love . Mysle, ze przyda sie wszystkim.tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • maja 21, 2012 at 11:58
    5.0

    Vercia a mam pytanko, jak mam żelatynę w proszku to mam ją wsypać do ciepłej śmietany, czy jakoś inaczej, nie mam teraz pod ręką żelatyny w listkachtmrc_emoticons.) pytam bo nie chcę coś sknocić tmrc_emoticons.;)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: