thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
20 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy

Składniki

CIASTO "SER ŻÓŁTY"

  • 900 g jogurtu greckiego, Gęstego
  • 400 g Pulpy z mango lub mango w syropie
  • 3 opakowania galaretki cytrynowej
  • 0,5 litra wrzącej wody
  • 1 opakowania galaretki pomarańczowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. PRZYGOTOWANIE:
    ==================
    Przygotowanie ciasta zaczynamy od dokładnego rozpuszczenia 4 opakowań galaretek w 2 szklankach wody.Odstawiamy do wystudzenia, ale nie stężenia.
    Do naczynia miksującego Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wrzucić odmierzone 400g pulpy z mango lub wrzucić mango w syropie i zmiksować na gładką masę 15 s/ obr.9-10 .
    Następnie do pulpy dodajemy odmierzone 900g jogurtu naturalnego. Całość mieszamy 15 s/ obr. 6
    Do przygotowanej masy dodajemy wystudzoną galaretkę i ponownie mieszamy 20 s/ obr. 5-6
    Jeśli masa jest zbyt blado- żółta można dodać odrobinę kurkumy jako naturalny barwnik spożywczy i jeszcze raz zamieszać 15s/ obr. 5
    Masę przelewamy do zabezpieczonej (spód i boki) folią spożywczą lub papierem do pieczenia tortownicy ○ 24-25 cm i wkładamy na kilka godzin do stężenia w lodówce.
    Po wyciągnięciu ciasta z formy, przekladamy na patere odwracając do góry nogami i wykrawamy za pomocą łyżeczki lub łyżeczki do wycinania kulek z arbuza dziurki imitujące dziury w serze.

    Ciasto żółty ser to niebanalny pomysł na słodki deser, który zaskoczy wszystkich gości!

    Życzę smacznego
    Zapraszam na stronkę Thermomixowa frajda 😉

    #ciastoser
    #thermomixowa_frajda
    #szybkideser

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

CIASTO "SER ŻÓŁTY"

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy