Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
20
kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
Składniki
CIASTO "SER ŻÓŁTY"
- 900 g jogurtu greckiego, Gęstego
- 400 g Pulpy z mango lub mango w syropie
- 3 opakowania galaretki cytrynowej
- 0,5 litra wrzącej wody
- 1 opakowania galaretki pomarańczowej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- PRZYGOTOWANIE:
==================
Przygotowanie ciasta zaczynamy od dokładnego rozpuszczenia 4 opakowań galaretek w 2 szklankach wody.Odstawiamy do wystudzenia, ale nie stężenia.
Do naczynia miksującego "Blokada naczynia miksującego" wrzucić odmierzone 400g pulpy z mango lub wrzucić mango w syropie i zmiksować na gładką masę 15 s/ obr.9-10 .
Następnie do pulpy dodajemy odmierzone 900g jogurtu naturalnego. Całość mieszamy 15 s/ obr. 6
Do przygotowanej masy dodajemy wystudzoną galaretkę i ponownie mieszamy 20 s/ obr. 5-6
Jeśli masa jest zbyt blado- żółta można dodać odrobinę kurkumy jako naturalny barwnik spożywczy i jeszcze raz zamieszać 15s/ obr. 5
Masę przelewamy do zabezpieczonej (spód i boki) folią spożywczą lub papierem do pieczenia tortownicy ○ 24-25 cm i wkładamy na kilka godzin do stężenia w lodówce.
Po wyciągnięciu ciasta z formy, przekladamy na patere odwracając do góry nogami i wykrawamy za pomocą łyżeczki lub łyżeczki do wycinania kulek z arbuza dziurki imitujące dziury w serze.
Ciasto żółty ser to niebanalny pomysł na słodki deser, który zaskoczy wszystkich gości!
Życzę smacznego
Zapraszam na stronkę Thermomixowa frajda 😉
#ciastoser
#thermomixowa_frajda
#szybkideser
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze