thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
11min
Czas całkowity
11min
porcja/porcje/porcji
3 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

budyń

  • pół laski wanilii ziarenka
  • 1,5 łyżeczki masła
  • 600 g mleka
  • 4-5 łyżeczek cukru trzcinowego
  • 60 g kaszy jaglanej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Kaszę miksujemy 1min./obr.10

  2. Zalewamy mlekiem, dodajemy ziarenka wanilii i cukier i gotujemy 10min./100 stopni/ obr.2 

  3. Pod koniec gotowania dodajemy masło.

Porady

Można nie dodawać cukru lub dać go mniej i podać budyń z syropem malinowym.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Budyń z kaszy jaglanej

Wydrukuj:

Komentarze