thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 26/01/15
zmieniono dnia: 26/01/15

Składniki

Budyń

  • 40 gramów espresso, zaparzonego
  • 450 gramów pełnego mleka
  • 1 jajko
  • 40 gramów cukru
  • 20 gramów mąki ziemniaczanej
  • 1,2 płaskie łyżeczki do herbaty kawy rozpuszczlanej, opcjonalnie
  • pokruszona czekolada, gorzkie kakao, do dekoracji

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Założyć motylek.

    2. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki. Zagotować 6 min 30 s /100 stopni/obr. 3

    3. Zdjąć motylek. Napełnić budyniem saleterki,  bądź filiżanki. Udekorować. Budyń można podawać lekko ciepły lub całkowicie ostudzony.  

Porady

Ilość cukru i kawy rozpuszczalnej zależy od naszych upodobań. 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Budyń kawowy

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?