thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 500 g mleko
  • 200 g masy krówkowej - kajmaku
  • 40 g mąki ziemniaczanej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć kajmak, wlać mleko, podgrzać 4 min/90°C/obr. 3.

  2. Dodać mąkę ziemniaczaną, podgrzać 6 min/90°C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 3.

Porady

Im więcej dodamy kajmaku, tym słodszy będzie budyń.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Budyń karmelowy

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?