thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
200 g
Poziom
--

Składniki

Brownie

  • 200 g masła
  • 300 g gorzkiej czekolady
  • 3 jajka
  • 250 g cukru
  • 135 g mąki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć 100 g czekolady, rozdrobnić 4 s/obr. 8.
    odstawić do miseczki
  2. Do naczynia miksującego włożyć 200 g czekolady, rozdrobnić 4 s/obr. 8.
  3. Dodaj cukier i masło i podgrzej 6 min/50°C/obr. 2. Powstałą masę czekoladową pozostawić do ostudzenia w naczyniu miksującym na ok. 5 min.
  4. Do naczynia miksującego wsypać mąkę tortową, dodać jajka wymieszać 20 s/obr. 4.
  5. Zawartość naczynia miksującego przelać do przygotowanej wcześniej formy. Posypać na wierzchu rozdrobnioną , odłożoną do miseczki czekoladą. Piec ok. 30-35 min (160°C).

Porady

Można do powstałej masy dodać posiekane orzechy włoskie.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Brownie

Wydrukuj:

Komentarze