Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
200
g
Poziom
--
Składniki
Brownie
- 200 g masła
- 300 g gorzkiej czekolady
- 3 jajka
- 250 g cukru
- 135 g mąki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć 100 g czekolady, rozdrobnić 4 s/obr. 8.
odstawić do miseczki - Do naczynia miksującego włożyć 200 g czekolady, rozdrobnić 4 s/obr. 8.
- Dodaj cukier i masło i podgrzej 6 min/50°C/obr. 2. Powstałą masę czekoladową pozostawić do ostudzenia w naczyniu miksującym na ok. 5 min.
- Do naczynia miksującego wsypać mąkę tortową, dodać jajka wymieszać 20 s/obr. 4.
- Zawartość naczynia miksującego przelać do przygotowanej wcześniej formy. Posypać na wierzchu rozdrobnioną , odłożoną do miseczki czekoladą. Piec ok. 30-35 min (160°C).
Porady
Można do powstałej masy dodać posiekane orzechy włoskie.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
robiłam w TM31 wychodzi super. no może ciut za słodkie ale to można zmniejszyć il cukru.
jakie wymiary formy?