thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 500 gramów śmietany kremówki, slodzonej
  • 750 gramów serka ricotta
  • cynamon mielony
  • 1-2 łyżki gestego syropu owocowego
  • 10 brzoskwin swiezych
  • 350 gramów ciastek biszkoptowych
  • sok owocowy, ile trzeba

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ubic smietane ( zalozyc motylek) : ok. 2min / obr. 3, wlozyc do lodòwki. Bez mycia naczynia, wlozyc ricotte, syrop i 1 lyzeczke cynamonu: 25sek / obr 5, wlozyc do lodòwki. Brzoskwinie (1 zostawic) umyc, obrac ze skòrki, pokroic na plasterki. Odlozona, pokroic w kosteczke. Smietane wymieszac z ricotta, dodac brzoskwinie pokrojona w kostke. W naczyniu przygotowac sok ( jaki mamy czy lubimy, ja dalam wieloowocowy). Moczyc ciastka, ukladac do formy, pokryc kremem, brzoskwiniami, posypac cynamonem. Powtòrzyc operacje. Udekorowac na wierzchu. Ja zostawilam sobie troche kremu, bez kawalkòw brzoskwin i udekorowalam deser. Wstawic do lodòwki na 4-5 godzin. Najlepiej przygotowac wieczorem i zostawic w lodòwce na cala noc.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Blyskawiczne tiramisù light - brzoskwiniowe

Wydrukuj:

Komentarze

  • sierpnia 30, 2012 at 22:30

    Grazynko, jestes swietna kobietka i internetowa przyjaciòlkatmrc_emoticons.;) Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • sierpnia 30, 2012 at 22:17
    5.0

     Veroniko dziekuję za przepis i wszystkie komentarze Big Smile tmrc_emoticons.D Love

  • sierpnia 21, 2012 at 23:34

    Dziekuje Aniutmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) Ciesze sie bardzo, jak zawszeBig Smile Big Smile Big Smile  Widac chyba?tmrc_emoticons.;)  BuziakiLove

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • sierpnia 21, 2012 at 19:27
    5.0

    Veroniko zrobiłam Twoje tiramisu i po prostu się rozpłynęłam - co za pyszności, polecam wszystkim tmrc_emoticons.D

  • sierpnia 21, 2012 at 19:16
    5.0

    Veroniko, poczytałam o serach i serek ricotta można zrobić w warunkach domowych. Mam na niego przepis, dostosuję do TM i jak zrobię - opublikuję . To bardzo łatwe do zrobienia. Kiedyś, jak w Polsce było mleko w butelkach przynoszone pod drzwi, można je było zostawić na zsiadłe. Potem takie zsiadłe mleko zalewało sie wrzącym mlekiem, stygło, przelewało na sito wyłożone gazą i powstawał smaczny twarożek. Zapomniałm już o tym, a sposób robienia ricotty wywołał to z pamięci. Oczywiście można też kupić teraz mleko , które się zsiądzie (nie pasteryzowane) i takie delikatne serki robić dzieciakom. To tak, na marginesie tematów serowych.

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • sierpnia 20, 2012 at 22:36

    Najwazniejsze, ze juz wròcilas do nasBig Smile Big Smile . Znowu jestesmy w komplecieBig Smile  Choc latem, to wiadomo, jak to jest.... Najpierw uciekla nam Mixi, potem ja... Pewnie ucieknie nam jeszcze ktos do konca wakacjitmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . Zwròcilyscie uwage, ze nie bylo nas po 4 dni,kazdej???Big Smile  Ale synchronizacjatmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • sierpnia 20, 2012 at 21:38
    5.0

    Verciu jakie pyszności tmrc_emoticons.D zrobie na wekend tmrc_emoticons.D tylko dam morelki, bo na brzoskwinie niestety mam uczulenie tmrc_emoticons.~ uwielbiam tiramisu, ale to tradycyjne faktycznie jest kaloryczne a to Twoje ogranicza ilość kalorii i napewno jest super smaczne tmrc_emoticons.D dziękuję za przepisik, Twoje słodkości są REWELACYJNE !!!!!!!

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • sierpnia 20, 2012 at 10:32

    tmrc_emoticons.;)  Gabi, wiedzy nigdy nie za duzo, prawda? Ja tez sie ciagle ucze czegos nowego, jak kazdyBig Smile  Zawsze sie moze przydactmrc_emoticons.)  Byc kucharzem jest latwo, trudniej - byc dobrym kucharzemBig Smile . Daleko droga jeszcze przed nami, do doskonaloscitmrc_emoticons.;)  Jesli chodzi, zas, o sery, to tutaj poznalam wiele nowych, wiele sie nauczylam ( przyjechalam tu, jak bylam mlodatmrc_emoticons.;) , po tylu latach wiec, co nieco wiem... Pracowalam, zreszta, tez w kuchni .... - wiele lat temu, jako kucharka.... To tez mi sie przydalotmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Zreszta, mysle, ze kazdy przepis mozna " przekrecic" wg wlasnego gustutmrc_emoticons.)  Ja tlusto nie kucharze, bo nie lubie i przede wszystkim, nie moge..., co wychodzi na zdrowietmrc_emoticons.;)  Wiec przyzwyczailam rodzinke do takiego stylu zyciatmrc_emoticons.)  Duzo warzyw i owocòw ( a jest tu naprawde duzy wybòr), malo tluszczu, wiec i pozwolic sobie na slodkosci ,moznatmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • sierpnia 20, 2012 at 08:03
    5.0

    Veroniko, absolutnie wierzę w Twoje superowe umiejętności i rozeznanie co jest , a co nie jest light! Szczególnie jeśli idzie o dobór serów. Z pewnością zrobię ten deser jak wróci z wojaży wakacyjnych moja rodzinka . Sami z mężem nie dalibyśmy rady skonsumować i na dodatek ciasno w lodówce na przechowywanie. Poza tym "zmusiłaś" mnie  znowu do poczytania o gatunkach serów i ich właściwościach. Ciągle uczę się kuchni, to tak olbrzymia wiedza. A myślałam, że każdy potrafi być kucharzem.tmrc_emoticons.;)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • sierpnia 19, 2012 at 22:28
    5.0

    tmrc_emoticons.)   Big Smile   tmrc_emoticons.;)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile